INTIME

«Άγριες» κόντρες στελεχών στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ!

«Άναψαν» τα αίματα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές την Αννέτα Καββαδία, τη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, τον Παύλο Πολάκη, τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον Σταύρο Κοντονή, τον Μιχάλη Καλογήρου, τον Νίκο Βούτση και τη Νίνα Κασσιμάτη και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να λειτουργεί πυροσβεστικά.

Καββαδία «vs» Μεγαλοοικονόμου

Η Αννέτα Καββαδία κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της στάθηκε στο εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΙ σημειώνοντας πως «να μην κάνουμε παρεμβάσεις life style». Τότε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου της απάντησε τα εξής: «Γιατί με φωτογραφίζεις; Έχω ψηφίσει και ως ανεξάρτητη νομοσχέδια ΣΥΡΙΖΑ που ήταν και δύσκολα. Δεν παρέδωσα την έδρα μου και στήριζα την κυβέρνηση ανιδιοτελώς. Αν δεν σας αρέσει δεν θα ψηφίσω και αύριο και με αναγκάζετε να πάω σπιτάκι μου και να πάρει την έδρα ο Καλλιάνος».

Αμέσως μετά παρενέβη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης τονίζοντας πως «και με μένα διαφωνείτε, ο καθένας κουβαλάει φορτίο». Στη συνέχεια η κ. Καββαδία πήρε εκ νέου το λόγο και απευθυνόμενη στην κ. Μεγαλοοικονόμου της είπε: «Όπως εσύ και πολλοί άλλοι έχουμε ψηφίσει πράγματα που δεν θέλαμε. Αν νιώθουμε ότι δεν πρέπει να μιλάμε ανοιχτά τότε που; Δεν δέχομαι να με εγκαλείτε γιατί ασκώ κριτική, γιατί αν δεν μιλήσω εδώ που θα τα πω; Εδώ ακούστηκε ότι θα παραδώσει την έδρα».

Αμέσως μετά η βουλευτής Β’ Πειραιά εκνευρισμένη αποχώρησε από τη συνεδρίαση και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός έσπευσαν να την ηρεμήσουν.

Πολάκης εναντίον Παπαγγελόπουλου

H δεύτερη κόντρα που σημειώθηκε ήταν ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. «Τι γίνεται υπουργέ με τη Δικαιοσύνη; Άλλες υποθέσεις τρέχουν και άλλες όχι!» είπε ο Παύλος Πολάκης, απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Τότε ο κ. Παπαγγελόπουλος του απάντησε ότι «το ξέρω, πήραμε την κυβέρνηση όχι την εξουσία».

Κοντονής εναντίον Καλογήρου

Το ζήτημα του Ποινικού Κώδικα ήταν το αντικείμενο του διαλόγου ανάμεσα στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τον σημερινό υπουργό Μιχάλη Καλογήρου. «Είχα επιχειρήσει και εγώ να κάνω αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα αλλά δεν το δέχθηκε η νομοπαρασκευαστική. Κακώς τον έφερες έπρεπε να γίνει νέα νομοπαρασκευαστική όπως είχα προτείνει να δουν τα λάθη» είπε ο κ. Κοντονής με τον κ. Καλογήρου να του απαντά πως «έχω συνάντηση με τους τομεάρχες των υπόλοιπων κομμάτων. Αν δεν γίνουν οι αλλαγές απλά δεν θα κατατεθεί ο νόμος».

Πάντως, πολλοί ήταν οι βουλευτές που έθεσαν θέμα για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα…

Διαφωνίες καταγράφηκαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, με τον κ. Κοντονή να προτείνει για το άρθρο 32 «να μην περάσει με αυξημένη πλειοψηφία από τη στιγμή που δεν πέρασε το άρθρο 30». Εκείνη την ώρα παρενέβη ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος ανέφερε πως «δεν γίνεται να μην ψηφιστεί γιατί θα εκτεθούμε. Θα είναι σαν να κάνουμε μικροπολιτικά παιχνίδια».

Κοντονής κατά Ζορμπά

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έβαλε στο στόχαστρο και την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά με φόντο την υπόθεση του «Δρομέα». «Δεν γίνεται να βγάζει ψεύτη το Βαρώτσο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κασιμάτη εναντίον Βούτση

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η Νίνα Κασιμάτη εμφανίστηκε θιγμένη για την ψηφοφορία και διασταύρωσε τα ξίφη της με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, με φόντο το άρθρο 3 αλλά και τη διαρροή του ψηφοδελτίου από την εφορευτική επιτροπή. Μάλιστα ο πρόεδρος της Βουλής της απάντησε πως «η διαρροή δόθηκε από την αντιπολίτευση».

Σε ρόλο… πυροσβέστη ο Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλοντας να παρέμβει λειτουργώντας πυροσβεστικά λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης είπε πως «ο κάθε βουλευτής έχει την συνείδησή του όμως έχουμε την πιο σκληροτράχηλη ΚΟ να μη τα γκρεμίσουμε όλα στο τέλος για να δώσουμε την ευκαιρία να μιλήσουν για συντριπτική ήττα».