Άγριος καυγάς Λεβέντη σε εκπομπή της ΕΡΤ (vd)

Στην εκπομπή «Απευθείας» ήταν καλεσμένος σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, αλλά αυτό που παρακολουθήσαμε «απευθείας» ήταν η έντονη λογομαχία του με τους παρουσιαστές της ΕΡΤ τους οποίους μάλιστα χαρακτήρισε και «λιβανιστήρια της κυβέρνησης».

Συγκεκριμένα, ο Β. Λεβέντης, κατήγγειλε τη Δημόσια Τηλεόραση, ότι δεν προβάλλει ως οφείλει το κόμμα του και δεν καλεί τους βουλευτές του όσο θα έπρεπε στις εκπομπές, τονίζοντας πως «δεν θέλω στην κρατική τηλεόραση να υπάρχουν λιβανιστήρια της κυβέρνησης. Είκοσι χρόνια έκανε σωστά τη δουλειά της η ΕΡΤ; Γιατί εμένα δεν μου αρέσει να είναι κυβερνητικό λιβανιστήρι».

Επίσης η κατάσταση άρχισε ξεφεύγει και τα πνεύματα ηρέμισαν λίγο πριν ολοκληρωθεί η επίσκεψη του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων στο κανάλι. Από την πλευρά τους οι δημοσιογράφοι της εκπομπής υποστήριξαν πως ο ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης είναι να παρουσιάζει όλες τις πτυχές της επικαιρότητας και όλες τις απόψεις κάτι που συμβαίνει με ζωντανή απόδειξη τα πάνελ από κάθε πολιτικό χώρο στα οποία προσκαλούνται καθημερινά βουλευτές από όλα τα κόμματα».

Η απάντηση μέσω ανακοίνωσης από την ΠΟΣΠΕΡΤ

Απάντηση στις αιχμές του Βασίλη Λεβέντη, έδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ με ανακοίνωσή της, στην οποία καυτηριάζει την στάση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, τόσο για την σημερινή του παρουσία στο κανάλι, όσο και σε παλαιότερες σε ιδιωτικά κανάλια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Για άλλη μια φορά σήμερα ο «κεντρώος» κ. Λεβέντης, ως καλεσμένος της εκπομπής «απ΄ευθείας», έβγαλε το μίσος του εναντίον της Δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ταυτιζόμενος με τις απόψεις του ακροδεξιού Αμβρόσιου και όλων εκείνων που κατά καιρούς έχουν νοσταλγήσει το πραξικόπημα του μαύρου που διέπραξε το καθεστώς Σαμαρά –Βενιζέλου κλείνοντας την ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013», αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωση της η ΠΟΣΠΕΡΤ.

«Αντιλαμβανόμαστε τα επικοινωνιακά τερτίπια του ανεκδιήγητου προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος έχοντας εξασφαλίσει τελευταία τη συμπάθεια και την υποστήριξη των καθοδηγητών της ΝΔ και αντιερτικών βαρόνων της μιντιακής μαφίας, πρέπει να λεκιάσει, να λοιδορήσει, να μειώσει την αξία της ύπαρξης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Αυτό όμως που δε μπορεί να καταλάβει ούτε ο πιο απλά σκεπτόμενος πολίτης, είναι η επιμονή του να στρογγυλέψει τη γνωστή και ρατσιστική μισάνθρωπη δημόσια παραίνεση του μητροπολίτη», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ και επισημαίνεται: «Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ κ. Λεβέντη θεωρούν την καλόπιστη κριτική όχι μόνο καλοδεχούμενη αλλά και απαραίτητη, όμως αντισταθήκαμε και αντιστεκόμαστε σε όλους εκείνους που με πρόσχημα τον πλουραλισμό και την δημοκρατική ενημέρωση, θέλουν να καταδείξουν το φασιστικό δόγμα των συσπειρωμένων ακροδεξιών στη ΝΔ , τη Χρυσή Αυγή, τον Μητροπολίτη Αγιαλείας και Καλαβρύτων κ.α., ότι είναι άχρηστη και επιζήμια για το ελληνικό δημόσιο (στην ουσία για την μιντιακή και οικονομική ολιγαρχία) η ύπαρξη μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Παρ΄όλο που λίγες ημέρες πριν σε εκπομπή του ΑΝΤ1 μας απαξιώνατε χαρακτηρίζοντάς μας «άπλυτους και βρωμιάρηδες» σήμερα βρεθήκατε καλεσμένος μας για να βγάλετε για άλλη μια φορά το δηλητήριό σας εναντίον της ΕΡΤ.

Αυτό είναι όμως το στοιχείο που κάνει την ΕΡΤ μοναδική και την διαφοροποιεί από τους φίλους σας «νταβατζήδες» της διαπλοκής.

Κ. Λεβέντη σας το ξαναλέμε για άλλη μια φορά πως δεν δεχόμαστε μαθήματα ευπρέπειας και δημοκρατίας από κανέναν ιεροκήρυκα της μαύρης ολιγαρχίας της πολιτικο- μιντιακής διαπλοκής όσο κι αν παριστάνει τον …λεβέντη».