Άδικα χαρακτήρισε τα αντίμετρα της ΕΕ ο Ντόναλντ Τραμπ

 

Την αντίθεσή του στα αντίμετρα που θέλει να θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της επιβολή δασμών στα αμερικανικά προϊόντα που εισάγονται σε αυτήν, εξέφρασε μέσω του Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Ανακοίνωσε όμως ταυτόχρονα ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να έρθουν σε επαφή για το θέμα αυτό ΗΠΑ και ΕΕ.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter o Αμερικανός πρόεδρος, «Ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος θα μιλήσει με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξάλειψη των μεγάλων Δασμών και Φραγμών που χρησιμοποιούν εναντίον των ΗΠΑ. Δεν είναι δίκαιο για τους αγρότες και τους κατασκευαστές μας».

 

Οι δασμοί της ΕΕ έρχονται ως αντίποινα στην επίσημη ανακοίνωση της επιβολής των δασμών, από τους οποίους εξαιρούνται προς το παρόν το Μεξικό και ο Καναδάς ενώ η Ουάσινγκτον δηλώνει ότι θέλει να δείξει «ευελιξία» και προς άλλους «φίλους και εταίρους».

Αμφισβητεί τις συναντήσεις η ΕΕ

Από την πλευρά της, η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αμφισβητεί τα λεγόμενα του Αμερικανού προέδρου, ανακοινώνοντας ότι ουδέποτε συζήτήθηκε κάτι για μια επικείμενη συνάντηση εκπροσώπων των δύο πλευρών.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ενρίκο Μπρίβιο δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες περιμένουν κάποιες αποσαφηνίσεις σχετικά με το ποιος θα εξαιρεθεί από τους δασμούς. Τόνισε ακόμα ότι προς το παρόν δεν σχεδιάζεται «καμία τέτοια συνάντηση» μεταξύ Ευρωπαίων αξιωματούχων και του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου αλλά εντός της εβδομάδας αναμένεται να γίνουν επαφές «σε διάφορα επίπεδα» για το θέμα αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ