Άδωνις προς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: «Στήσατε σκευωρία με τη Novartis»

Σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε στην Ολομέλεια ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγορώντας τους κυβερνητικούς βουλευτές για βάναυση καταπάτηση όλων των κανόνων της Βουλής, με το στήσιμο μιας σκευωρίας για τη Novartis «που ανοίγει από σήμερα τον Ασκό του Αιόλου», με στόχο να κρατά για χρόνια τους αντιπάλους τους σε πολιτική ομηρία.

Σε έντονο ύφος ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως: «Είμαι άνθρωπος που δεν πήρα ποτέ φράγκο. Ενόρκως έχω υπηρετήσει το δημόσιο και ξαφνικά κατηγορούμαι για σκάνδαλα του Φαραώ».

Άδωνις: «Η τυραννία της πλειοψηφίας»

Όπως ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα, «μας διδάξατε την τυραννία της πλειοψηφίας. Να είστε βέβαιοι ότι οι πλειοψηφίες αλλάζουν και δεν θα σας ξεχάσουν. Όποιος από εσάς είναι εμπλεκόμενος σε αυτή την σκευωρία θα πάει στο δικαστήριο. Αν νομίζετε ότι ένας από εσάς θα γλιτώσει, κάνετε λάθος».

«Ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, είπε σήμερα ότι, το σκάνδαλο «Novartis» είναι πράγματι το μεγαλύτερο από συστάσεως του ελληνικού κράτους αλλά δεν αναφέρεται σε πολιτικά πρόσωπα. Γιατί τότε ρε παιδιά μαζευτήκαμε δεύτερη φορά; Εμείς ζητάμε ταχείες διαδικασίες για τους πολιτικούς. Να πάνε αμέσως φυλακή. Όχι να τους έχετε 20 χρόνια υπό κατηγορία και υποστύλωση».

«Μας στέλνετε στη δικαιοσύνη με τρεις ψευδομάρτυρες»

Ακόμα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι όλες οι κατηγορίες, βασίζονται στις μαρτυρίες τριών ανώνυμων ψευδομαρτύρων. «Στην περίπτωση μου, τρεις ανώνυμοι μάρτυρες – ψευδομάρτυρες λέω εγώ – μιλάνε για μίζες. Το ίδιο και για τον κ. Στουρνάρα. Όταν θα έρθει στη Βουλή το θέμα του συνεργάτη του κ. Τσακαλώτου που φέρεται να έχει πάρει μίζα, τι θα γίνει με τον κ. Τσακαλώτο; Αν μπορείτε εσείς με τους 3 ανώνυμους μάρτυρες να στέλνετε πρώην πρωθυπουργούς και πρώην υπουργούς, προφανώς θα πάει στη δικαιοσύνη και ο συνεργάτης του κ. Τσακαλώτου. Και θα δείτε την αποκατάσταση της δικαιοσύνης, όπως λέτε εσείς οι ίδιοι», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Και συνέχισε: «Εμείς σας δώσαμε διέξοδο αν σας έκοπτε, να βρεθούν οι ένοχοι. Δεν το θέλατε όμως. Γιατί αν το θέλατε, θα καλούσατε τον ψευδομάρτυρα στην Προανακριτική και τους εκπροσώπους του ΕΟΠΥΥ και θα τους βρίσκατε τους ενόχους. Για να μην μάθει όμως ο κόσμος, ότι όλα αυτά που λέγατε ήταν ψέματα, είπατε ότι το γυρνάτε στη Δικαιοσύνη. Προχθές, βγήκε μετά από 20 χρόνια η απόφαση για τον κ. Μαντέλη. Δηλαδή θέλετε να μας έχετε 20 χρόνια σε ομηρία για να μας λέτε, εσείς ελέγχεστε; Πού είναι τα στοιχεία της έρευνας της εισαγγελέως κ. Τουλουπάκη για τους λογαριασμούς μου; Γιατί δεν βγήκαν; Για να είμαστε πάντα υπό κατηγορία στη σκευωρία σας. Από σήμερα δεν χρειάζεται χρόνος για προανακριτική επιτροπή γιατί θα πηγαίνετε στη δικαιοσύνη με τη δική σας ψήφο. Δεν λέω ότι αυξήθηκε παράνομα αλλά νόμιμα. Καταλαβαίνετε πού πάει από δω και εμπρός το πράγμα, και είναι πολύ λυπηρό, γιατί ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου».