Άλλους δύο υπόπτους του μακελειού στο Μίνστερ αναζητά η γερμανική αστυνομία

Η Γερμανία και ειδικά η πόλη Μίνστερ έχει βυθιστεί στο πένθος, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι, όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε πολίτες που εκείνη τη στιγμή γευμάτιζαν σε ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια της πόλης κοντά στο μνημείο Kiepenkerl.

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής κάνουν λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκρούς, ενώ οι τραυματίες φέρονται να ξεπερνούν τους 30. Ακόμη και αυτή τη στιγμή, το κέντρο της παλιάς πόλης είναι κλειστό, ενώ η αστυνομία αναζητά δύο ακόμη δράστες που φέρονται να διαφεύγουν, μετά την αυτοκτονία του οδηγού.

Ελικόπτερα «χτενίζουν» την περιοχή, ενώ αναζητούνται και εκρηκτικοί μηχανισμοί. Εκατοντάδες αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες ξεκίνησαν από διάφορες πόλεις της Γερμανίας με προορισμό το Μίνστερ.

Το μνημείο που σημειώθηκε το περιστατικό

Το βαν έπεσε πάνω σε πολίτες που γευμάτιζαν στα εστιατόριο γύρω από το μνημείο Kiepenkerl, που προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς ντόπιους αλλά και χιλιάδες τουρίστες καθώς αποτελεί ορόσημο για την πόλη του Μίνστερ που φτάνει τους 300.000 κατοίκους. Επίσης η πλατεία και τα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης είναι δημοφιλές σημείο συνάντησης, ενώ σε περιπτώσεις που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν τότε ο περισσότερος κόσμος κάθεται στα τραπεζοκαθίσματα που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο των εστιατορίων. Το Kiepenkerl υπάρχει στο Μίνστερ από το 1896. Καταστράφηκε ολοσχερώς στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και επανατοποθετήθηκε ξανά στην πλατεία το 1953 από τον Ομοσπονδιακό πρόεδρο, Θίοντορ Ες.