Άμεση χρηματοδότηση των έργων βιολ. καθαρισμού

Άμεση χρηματοδότηση όλων των έργων βιολογικού καθαρισμού στη Λίμνη Κορώνεια του νομού Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε  ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μετά την επίσκεψή του στη περιοχή, σήμερα το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνο Αραβώση.

«Η Κορώνεια είναι ένα ζήτημα που έχει συγκεντρώσει την προσοχή του συνόλου του ελληνικού λαού. Μια λίμνη ιδιαίτερου κάλλους που πριν από μερικά χρόνια κινδύνεψε να εξαφανιστεί. Ευτυχώς υπάρχει μια πρόοδος. Αλλά μένουμε πάντα σε συναγερμό γιατί η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί όσο θα έπρεπε» είπε ο υπουργός ο οποίος επισκέφθηκε τη λίμνη Κορώνεια για να ενημερωθεί για τη πορεία εφαρμογής του masterplan για την αποκατάσταση της λίμνης.

«Από την πλευρά μας», συνέχισε, «δεσμευόμαστε για δυο πράγματα, για ένα πιο απλό σύστημα σε σχέση με τις προστατευόμενες περιοχές προκειμένου να υπάρχει ένας συντονιστής με λυμένα τα χέρια και δεύτερον, για την άμεση χρηματοδότηση όλων των έργων βιολογικού καθαρισμού γύρω από την Κορώνεια, προκειμένου η λίμνη να παραμείνει ζωντανή».

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.