Άνοιξε τις πύλες της στη Θεσσαλονίκη η 3η Sportexpo

Άνοιξε τις πύλες της η 3η Sportexpo, η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη, η οποία φιλοξενείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, χαρακτήρισε την έκθεση «διοργάνωση-θεσμό που έχει εμπεδωθεί στη συνείδηση ολόκληρης της αθλητικής και όχι μόνο κοινωνίας, ως ένα κορυφαίο γεγονός που απευθύνεται σε οποιονδήποτε ασκεί αθλητική δραστηριότητα».

Εγκαινιάζοντας την έκθεση το απόγευμα της Πέμπτης (29/3), ο κ. Συναδινός σημείωσε ότι «επιχειρούμε εδώ και τρία χρόνια να προσδώσουμε στην Sportexpo τον χαρακτήρα ενός σημαντικού αναπτυξιακού εργαλείου, που κινητοποιεί την κοινωνία και την οικονομία της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης ιδιαίτερα, ενός κινητήριου μοχλού που συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, φέρνει πιο κοντά τις αθλητικές οργανώσεις με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και μπολιάζει τους πολίτες με την ιδέα της φυσικής άσκησης, του υγιεινού τρόπου ζωής, του φίλαθλου πνεύματος και της συνεργασίας».

Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού υπογράμμισε ότι με συμφωνία που υπέγραψε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, η Sportexpo του 2019 θα συνδιοργανωθεί με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, τόνισε πως η 3η Sportexpo, που αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του εθνικού εκθεσιακού φορέα, αποτελεί φέτος μία μεγάλη αθλητική γιορτή.

Η Sportexpo, κατά τον κ. Τζήκα, θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους να παρακολουθήσουν αθλητικές επιδείξεις, να πάρουν μέρος σε αθλητικά τουρνουά και να γνωρίσουν από κοντά πολλά ερασιτεχνικά αθλήματα.

Πλούσιο το πρόγραμμα της έκθεσης

Με δωρεάν είσοδο και πάρκινγκ, η έκθεση είναι ένα αθλητικό γεγονός μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο φέρνει κάτω από την ίδια στέγη δεκάδες αθλήματα, συλλόγους, φορείς, αθλητές, προπονητές, αθλίατρους, φυσικοθεραπευτές κα.

Πένταθλο, κωπηλασία, beach-volley, κανόε-καγιάκ, τοξοβολία, στίβος, γυμναστική, πάλη, τζούντο, kick boxing, Taekwondo, ποδηλασία, σκοποβολή και ξιφασκία είναι ορισμένα μόνο από τα αθλήματα που παρουσιάζουν διαδραστικά και μέσα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους οι αντίστοιχες εθνικές ομοσπονδίες, ενώ παρόντες είναι πολλοί ακόμη φορείς του αθλητισμού.

Τα περίπτερα 9 και 10 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου φιλοξενούν ακόμη νέα αθλητικά είδη και προϊόντα, αθλητικά ραδιόφωνα, γυμναστήρια και εξοπλισμό γυμναστηρίου, ενώ διοργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις και αθλητικές ημερίδες.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο περίπτερο 8 φιλοξενούνται και τα κέντρα εγγραφών του 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος».

Το ωράριο λειτουργίας της Sportexpo είναι όλες τις ημέρες λειτουργίας της (29-31 Μαρτίου) από τις 10:00-20:00.

Το Politik.gr στηρίζει την έκθεση ως Χορηγός Επικοινωνίας.