Έκαναν γκράφιτι με το πρόσωπο του Ψινάκη σε κάδο σκουπιδιών (pics)

Ένας κάδος σκουπιδιών φιλοξενεί το πρόσωπο του Ηλία Ψινάκη στη Λεωφόρο Μαραθώνος και λίγες μέρες μετά την φονική πυρκαγιά το γκράφιτι έγινε ξανά viral.

Λίγες μέρες μετά την φονική πυρκαγιά ο Δήμαρχος της περιοχής το γκράφιτι ήρθε ξανά στην επιφάνεια και τράβηξε τα βλέμματα.

Πρόκειται ένα έργο του «Hambas». Οι Μαραθωνίτες κάλεσαν τον καλλιτέχνη για να ζωγραφίσει τη μορφή του δημάρχου Μαραθώνα σε κάδο, για να δείξουν την απογοήτευσή τους προς το πρόσωπό του.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Τι υποστηρίζει ο Η. Ψινάκης

Μπορεί στο δημοτικό συμβούλιο Μαραθώνα να ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων και το ομόφωνο ψήφισμα των 25 δημοτικών συμβούλων, να ζητά επιτακτικά την παραίτησή του μετά τις πυρκαγιές και νεκρούς στο Μάτι, ωστόσο ο Ηλίας Ψινάκης με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από τη θέση του δημάρχου.

«Δεν θα ακολουθήσω αυτόν τον αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο. Δεν θα νομιμοποιήσω με την παρουσία μου μια μεθοδευμένη αντισυνταγματική διαδικασία που δεν προβλέπεται από κανένα νόμο, καμία διάταξη και δεν έχει κανένα νομικό προηγούμενο. Έχει μόνο ένα στόχο: Τη διαπόμπευση και την ανθρωποφαγία. Μία από τις πρώτες απώλειες του πολέμου είναι η αλήθεια. Είναι το λιγότερο θλιβερό αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες να εμφανίζονται κάποιοι, μεταξύ των οποίων καιροσκόποι, υπόδικοι και κατάδικοι με μικροπολιτικά και άλλα κίνητρα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Μαραθώνα, για να έρθει να προσθέσει λίγες μέρες αργότερα ότι «η αλήθεια θα λάμψει πάρα πολύ σύντομα».

Εκμεταλλευόμενοι το χάος, την οδύνη και τη δίκαη οργή των πληγέντων, επιδιώκουν διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις, να βάλουν και άλλου είδους «φωτιές» στον Μαραθώνα, που μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές. Την ώρα της μάχης, επέλεξαν την οδό της φυγής και μαζί της τη συμμαχία με τον χωρίς όρια λαϊκισμό.

Είναι γνωστό σε όλους ότι ως δήμαρχος Μαραθώνος ουδέποτε υπολόγισα το πολιτικό κόστος, κάτι που αντικατοπτρίζεται στον αριθμό των μελών της Δημοτικής μου παράταξης», τόνισε ο κ. Ψινάκης, για να προσθέσει ότι «ο πόνος αυτή τη στιγμή είναι πολύ μεγάλος».

«Οι συνέπειες της καταστροφής που έχουν συντελεστεί στον τόπο μας είναι ανυπολόγιστες. Δεν θα προσθέσω τίποτε παραπάνω από αυτά που έβγαλα στην ανακοίνωσή μου», κατέληξε ο δήμαρχος Μαραθώνα.