Έκλεισε υπό τον φόβο χιονοστιβάδων το χιονοδρομικό στο Φαλακρό

Κλειστό για λόγους ασφαλείας παραμένει τα τελευταία εικοσιτετράωρα το χιονοδρομικό κέντρο στο Φαλακρό Δράμας, λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού που συγκεντρώθηκε σε όλο το βουνό, εξαιτίας των σφοδρής χιονόπτωσης στην περιοχή όλο το προηγούμενο διάστημα.

Όπως εξηγεί στον Τύπο ο περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Γεωργιτσόπουλος, υπεύθυνος για το χιονοδρομικό, «η κατάσταση είναι δύσκολη, λόγων της υπερβολικά μεγάλης ποσότητας χιονιού που έχει συσσωρευτεί στις πλαγιές του βουνού.

Το νερό δημιούργησε τρύπες

Η όλη κατάσταση επιδεινώνεται από τους δυνατούς αέρηδες, τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή και τις χιονοστιβάδες που τείνουν να σχηματιστούν, καθώς το νερό από το λιωμένο χιόνι δημιούργησε τρύπες στο εσωτερικό του χιονιού, με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι χιονιού να είναι έτοιμοι να καταρρεύσουν».
Ο ίδιος σημειώνει ότι σε αρκετά σημεία του βουνού το χιόνι έχει ξεπεράσει ακόμα και τα οκτώ μέτρα, ενώ προβλήματα υπάρχουν και με την ηλεκτροδότηση. «Από νωρίς το πρωί σήμερα ανοίχθηκε ο δρόμος που οδηγεί στο χιονοδρομικό, αλλά δεν μπορεί να δεχθεί κόσμο» αναφέρει ο κ. Γεωργιτσόπουλος.

Όπως δηλώνει, υπάρχει επικοινωνία με τον ανάδοχο που έχει την ευθύνη λειτουργίας του χιονοδρομικού, ώστε, αν κριθεί απαραίτητο, να έρθει από την Ιταλία ειδικό συνεργείο που ειδικεύεται στην πρόκληση τεχνικών χιονοστιβάδων, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το βουνό και το χιονοδρομικό κέντρο να ανοίξει και πάλι στο κοινό.

Ωστόσο, ο περιφερειακός σύμβουλος υπογραμμίζει ότι καθημερινά γίνεται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς μια μεγάλη προσπάθεια ώστε το χιονοδρομικό να λειτουργεί με ασφάλεια για τον κόσμο και προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύουν όλες οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται.