Ο Τραμπ «ετοιμάζει» δασμούς έναντι της Κίνας

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε νωρίτερα ότι σκοπεύει να λάβει σκληρά μέτρα έναντι της Κίνας επιβάλλοντας δασμούς της τάξεως του 25% σε μια σειρά προϊόντων που εισάγονται στις ΗΠΑ, συνολικού κόστους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μάλιστα, εμμένοντας στην σκληρή γραμμή που έχει υιοθετήσει ο Αμερικανός πρόεδρος το τελευταίο διάστημα στα θέματα του εμπορίου, προειδοποίησε την Κίνα, ότι σε περίπτωση που λάβει αντίμετρα σε αυτή την απόφαση, οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε πιθανή αύξηση του ποσοστού.

Για ποια προϊόντα προορίζεται ο συγκεκριμένος δασμός

Τα συγκεκριμένα κινεζικά προϊόντα στα οποία θα επιβληθεί ο δασμός, σχετίζονται με την πνευματική ιδιοκτησία και την τεχνολογία. Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η λίστα με τους δασμούς περιλαμβάνει προϊόντα από το στρατηγικό σχέδιο της Κίνας με την επωνυμία «Made in China 2025», με στόχο η ασιατική χώρα να κυριαρχήσει στο εμπόριο στον τομέα της βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας, τα οποία θα «αποτελέσουν κινητήρια δύναμη για τη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη της Κίνας αλλά θα πλήξουν την οικονομική ανάπτυξη για τις ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες».