Ένα αγροτεμάχιο σε κάθε τρίτεκνη οικογένεια υπόσχεται η Ιταλία

Σε ένα μέτρο κατά την υπογεννητικότητας προχωράει η κυβέρνηση της Ιταλίας, καθώς σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το κράτος αναμένεται να παραχωρήσει ένα αγροτεμάχιο στους γονείς που θα αποκτήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια, τρίτο παιδί.

Το μέτρο αυτό μάλιστα, εντάσσεται στο σχέδιο του προϋπολογισμού του 2019, ενώ αποτελεί πρόταση του ακροδεξιού συγκυβερνώντος κόμματος της Λέγκας.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο μέτρο προβλέπεται η παραχώρηση δημόσιου αγροτεμαχίου για 20 χρόνια στις οικογένειες που θα διευρυνθούν στο διάστημα από το 2019 έως το 2021.

«Λένε πως οι Ιταλοί κάνουν λίγα παιδιά και η τάση αυτή πρέπει να ανατραπεί», εξήγησε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Γεωργίας Τζαν Μάρκο Τσεντινάιο, που προέρχεται από τη Λέγκα. «Το υπουργείο θέλει να συμβάλει ευνοώντας τις αγροτικές ζώνες».

Ο υπουργός Οικογένειας, ο πολύ καθολικός Λορέντσο Φοντάνα, ο οποίος προέρχεται κι αυτός από τη Λέγκα, εξέφρασε την υποστήριξή του στο μέτρο αυτό, διευκρινίζοντας πάντως πως δεν θα αφορά παρά τα παντρεμένα ζευγάρια που είναι εγκατεστημένα στην Ιταλία εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια.