φωτό αρχείου

Έντεκα νεκροί σε ληστεία τραπεζών στη Βραζιλία

Ο δήμαρχος της βραζιλιάνικης πόλης Μιλάγρες, ανακοίνωσε ότι συνολικά έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν νωρίτερα, μεταξύ αυτών πέντε όμηροι, όταν ένοπλοι αποπειράθηκαν να ληστέψουν δύο τράπεζες στην περιοχή.

Το περιστατικό σημειώθηκε στα βορειοανατολικά της χώρας, ενώ οι ληστές κράτησαν ομήρους. Αμέσως μετά ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των δραστών και της αστυνομίας, η οποία είχε σπεύσει στο σημείο.

«Ενημερωθήκαμε από το νοσοκομείο που έκανε λόγο για 11 νεκρούς, έξι ένοπλους και πέντε ομήρους» δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Band News Lielson Landin, ο δήμαρχος του Μιλάγρες, στην πολιτεία Σεαρά.

«Οι ληστές σκότωσαν τους ομήρους και η αστυνομία σκότωσε τους κακοποιούς» εξήγησε ο δήμαρχος, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με την εξέλιξη των γεγονότων.

Από την πλευρά του, τα ΜΜΕ της περιοχής μεταδίδουν ότι ο απολογισμός των νεκρών είναι μεγαλύτερος, κάνοντας λόγο για συνολικά 13. Η ανταλλαγή πυρών διήρκεσε περίπου 20 λεπτά, μετά την απόπειρα ληστείας, πριν από τα ξημερώματα.

Τέσσερα μέλη της ίδια οικογένειας, ανάμεσά τους ένα παιδί, βρίσκονται μεταξύ των νεκρών.

Όπως φαίνεται, τα τέσσερα θύματα συνελήφθησαν όμηροι από τους ένοπλους που επιχειρούσαν να διαφύγουν, ενώ επέβαιναν σε ένα όχημα με κατεύθυνση το αεροδρόμιο.