Ένωση Κεντρώων: «Ας μην είναι τα παιδιά μας πειραματόζωα!»

Με έντονες επιφυλάξεις υποδέχτηκε η Ένωση Κεντρώων τις προτάσεις Γαβρόγλου για τις αλλαγές στην Παιδεία. Μάλιστα, τις χαρακτηρίζει «μετέωρο βήμα» και υποστηρίζει πως η εκπαιδευτική κοινότητα και η κοινωνία περίμεναν «κάτι αρτιότερο» και «επωφελέστερο για τα παιδιά».

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Κεντρώων για την Παιδεία:

«Εξαγγέλθηκαν σήμερα, μετά από “κυοφορία” πολλών μηνών, οι κυβερνητικές προτάσεις που αφορούν σε αλλαγές για την αναβάθμιση του Λυκείου και την πρόσβαση στα Α.Ε.Ι. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά από αυτή την κυβέρνηση, “ώδινεν όρος και έτεκεν μυν”.

Κρίμα! Η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και η κοινωνία στο σύνολό της περίμεναν κάτι αρτιότερο, αποτελεσματικότερο, επωφελέστερο για τα παιδιά, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς. Και βέβαια, ναι μεν το πείραμα αποτελεί μέθοδο διδασκαλίας αλλά, επιτέλους, ας μην είναι τα παιδιά τα πειραματόζωα!

Για την Ένωση Κεντρώων η Παιδεία αποτελεί τον πλέον στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας. Όλα τα κόμματα –και πρωτίστως αυτά που ασκούν την εξουσία– οφείλουν επιτέλους κάποτε με διακομματική συνεργασία, αλληλοσεβασμό των απόψεων, καλόπιστη συμμετοχή να διαμορφώσουν ένα καθαρό τοπίο εκπαιδευτικής πολιτικής με μακρόπνοο σχεδιασμό. Αυτό πρέπει να γίνει και τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά. Το αξίζουν τα παιδιά, το αξίζουν οι συμπολίτες μας».