Έργο του Banksy αυτοκαταστράφηκε την ώρα που δημοπρατούνταν

Έκπληκτοι έμειναν οι παρευρισκόμενοι στη δημοπρασία του περίφημου έργου του Βρετανού street artist Banksy, όταν το έργο του το οποίο πωλούνταν έναντι περισσοτέρων από ενός εκατομμυρίων λιρών, αυτοκαταστράφηκε.

Η δημοπρασία, έλαβε μέρος χθες το βράδυ στο Λονδίνο από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s. Κανείς όμως δεν προμήνυε το τι θα συνέβαινε την ώρα που το σφυρί κατοχύρωνε το έργο για 1.042.000 λίρες, ένα ποσό το οποίο ήταν ανάλογο με το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης έργου του καλλιτέχνη σε δημοπρασία.

Το έργο, αυτοκαταστράφηκε, καθώς έγινε κομμάτια μέσα σε έναν καταστροφέα εγγράφων που ήταν κρυμμένος στην κορνίζα.

«Φαίνεται ότι μόλις μας την έφερε ο Μπάνκσι», ανέφερε ο Άλεξ Μπρανστσίκ, ο διευθυντής και επικεφαλής του τμήματος σύγχρονης τέχνης, σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του οίκου.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία που δείχνει έκπληκτους τους παριστάμενους να παρακολουθούν το έργο να αυτοκαταστρέφεται με την λεζάντα: «Φεύγει, φεύγει, έφυγε…».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Going, going, gone…

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy) στις


Ο Sotheby’s δήλωσε ότι αυτή ήταν «σαφώς» η πρώτη φορά που ένα έργο τέχνης αρχίζει να…αυτοκομματιάζεται αφότου πουλιέται σε δημοπρασία.

Ο οίκος δημοπρασίας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος να σχολιάσει πού βρίσκονται τα κομμάτια του έργου ή πώς μπορεί να διαμορφώθηκε η τιμή του έπειτα από την αυτοκαταστροφή του.

Ο Μπάνκσι, η αληθινή ταυτότητα του οποίου είναι άγνωστη, φημίζεται για τα γκραφίτι του, τα οποία εκτελούνται με μια ιδιαίτερη τεχνική στένσιλ και σχολιάζουν κυρίως ζητήματα πολιτικής.