Έρευνα στους λογαριασμούς Άδωνη, Σαμαρά

Έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς Άδωνη, Σαμαρά και λοιπών πολιτικών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Novartis.

Την έρευνα σε όλες τις καταθέσεις, σε τραπεζικούς λογαριασμούς και  σε τυχόν θυρίδες αλλά και στα άυλα περιουσιακά στοιχεία, μετοχές κλπ και για τα 10 πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση της Novartis, ζήτησε με έγγραφο της η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Ψάχνουν το «μαύρο» χρήμα

Με έγγραφο της προς όλες τις τράπεζες και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ζητά να της αποσταλούν τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών και γενικώς των περιουσιακών στοιχείων των 10 πολιτικών προσώπων για τα οποία η δικογραφία στάλθηκε στη Βουλή, καθώς και τις συζύγους και τα ενήλικα τέκνα τους (συνολικά 38 άτομα).

Ποιους αφορά

Η παραγγελία αφορά τους: Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά και Γιώργο Κουτρουμάνη καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.

Η εισαγγελέας συνεχίζει την έρευνα (ενώ διενεργούνται παράλληλα και οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής) και για τα πολιτικά πρόσωπα, σχετικά με το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στο πλαίσιο του οποίου δόθηκε  η παραγγελία προς τις τράπεζες. Ήδη η  εισαγγελέας εχει κινήσει την ίδια διαδικασία και για χιλιάδες μη πολιτικά πρόσωπα, κυρίως γιατρούς οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της Novartis.