Τάσεις αποχώρησης της ΝΔ από την προανακριτική

Έτοιμη να αποχωρήσει από την προανακριτική για την υγεία είναι η ΝΔ καθώς αντιδρά στην εμφανή πρόθεση των κυβερνητικών να μην εξετάσουν την ουσία της υπόθεσης. Ήδη το ΚΚΕ, μέσω του εκπροσώπου του στην Επιτροπή, γνωστοποίησε την απόφαση του Περισσού να μην συμμετέχουν σε αυτήν τη διαδικασία που την αποκαλούν ως «παρωδία».

Το ΚΚΕ ζητά τα μέλη της Επιτροπής να μπορούν να εξετάσουν όλες τις κατηγορίες που αφορούν την υπόθεση, ακόμα και αυτές που έχουν παραγραφεί και επισημαίνουν πως αυτή η θέση τους αποτελεί «κόκκινη γραμμή». Εάν γίνει δεκτή, τότε θα επιστρέψουν στην επιτροπή.

Να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες ζητά η ΝΔ

Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθεί και η Νέα Δημοκρατία, η οποία πιέζει να κληθούν για κατάθεση οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Από την Πειραιώς τονίζουν πως αν οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν συναινέσουν να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες για κατάθεση, τότε «δεν υπάρχει λόγος να είμαστε εδώ», υπονοώντας ότι έτοιμοι και εκείνοι να αποχωρήσουν από την προανακριτική.

Σήμερα πάντως τα μέλη της προανακριτικής που προέρχονται από τη ΝΔ συντάχθηκαν με την άποψη που εξέφρασαν οι συνάδελφοί τους από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην ανάγκη να προσέλθει ο Βαγγέλης Βενιζέλος στην ειδική επιτροπή για να αναπτύξει ο ίδιος τις ενστάσεις του. Αυτό πιθανότατα θα γίνει την προσεχή Τρίτη, ενώ την ίδια διαδικασία αναμένεται να ακολουθηθεί και για τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος διατύπωσε παρόμοιο αίτημα.

Ενεργούμε βάση συντάγματος απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντικρούουν τις επιθέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι ενεργούν βάση όσων προβλέπει το Σύνταγμα.

«Η ειδική επιτροπή έχει ακολουθήσει έναν δρόμο ο οποίος οδηγεί, κατά την κρίση των μελών της, στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Διαλεύκανση της υπόθεσης, σημαίνει καταδίκη των όσων είναι ένοχοι και απαλλαγή όσων είναι αθώοι. Πιστεύουμε ότι η επιτροπή ακολουθεί αυτόν τον δρόμο και μάλιστα με όλες τις νομικές, συνταγματικές προϋποθέσεις, οι οποίες διασφαλίζουν ότι η κρίση της θα έχει ευστάθεια και παραγωγικότητα» επισήμανε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Παρασκευόπουλος.