ΙΝΤΙΜΕ

Έ. Αχτσιόγλου: «Μόνιμο μέτρο η 13η σύνταξη»

Μόνιμο και οριζόντιο μέτρο που θα αφορά όλους τους συνταξιούχους θα είναι η 13η σύνταξη που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση, όπως ανέφερε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

«Είναι ένα μόνιμο μέτρο, δηλαδή από φέτος και κάθε χρονιά θα χορηγείται στους συνταξιούχους, αυτή περίπου την εποχή, η 13η σύνταξη. Αφορά την κύρια σύνταξη, έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα, για τους συνταξιούχους με τα χαμηλότερα εισοδήματα είναι ίση με μία σύνταξη και για τους επόμενους με την κλιμάκωση που ανακοινώθηκε» διευκρίνισε η υπουργός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Άμεση η νομοθέτησή του»

Η κ. Αχτσιόγλου επανέλαβε ότι το μέτρο θα νομοθετηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και εντός του Μαΐου θα γίνει η καταβολή της σύνταξης. Επισήμανε παράλληλα ότι το μέτρο «θα νομοθετηθει με τρόπο ώστε κάθε επόμενη χρονιά να υπάρχει η δυνατότητα, εφόσον έχουμε ακόμη περισσότερη δημοσιονομική ευχέρεια, αυτό να βελτιώνεται και να αυξάνεται».

Σε ό,τι αφορά στην επιδότηση από το 2020 των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών για συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, η υπουργός τόνισε ότι «το μέτρο είναι πολύ σημαντικό γιατί για τους εργοδότες μειώνει το λεγόμενο εργατικό κόστος και για τους εργαζόμενους σημαίνει αύξηση του καθαρού μισθού, πραγματική αύξηση αμέσως». Επίσης, πρόσθεσε, είναι κίνητρο για νέες προσλήψεις, αλλά αφορά και τους υφιστάμενους νέους εργαζόμενους που δουλεύουν με σύμβαση πλήρους εργασίας.