Αίγυπτος: Χριστουγεννιάτικη γιορτή για μαθητές από τον Έλληνα Πρέσβη

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τους μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καΐρου διοργάνωσε η ελληνική πρεσβεία στην Αίγυπτο.

Ο Έλληνας πρέσβης στην Αίγυπτο Μιχαήλ-Χρήστο Διάμεσης υποδέχθηκε τους μαθητές στην επίσημη Αίθουσα της πρεσβείας, σε μια εορταστική ατμόσφαιρα.

Με το επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο να έχει στη βάση του όλα τα δώρα που τους περίμεναν, με τη μουσική να μεταφέρει τα παιδιά σε έναν κόσμο γεμάτο από τα μηνύματα των Άγιων Ημερών.

Αλλά, και με τα παιδιά να ανταποδίδουν στον Έλληνα πρέσβη την αγάπη τους, ψάλλοντάς του τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κρατώντας τα παραδοσιακά τους τρίγωνα.

Η έκπληξη του Πρέσβη

Όμως, και ο πρέσβης τούς επιφύλαξε μια όμορφη έκπληξη, επιλέγοντας να τους διαβάζει παραμύθια, καθισμένος στο πάτωμα, όπως όλα τα παιδιά, μιλώντας μαζί τους, σαν μία μεγάλη οικογένεια, ξεπερνώντας τα όποια υπηρεσιακά πρωτόκολλα και προσκαλώντας αμέσως μετά όλα τα παιδιά στο εορταστικό τραπέζι, εκεί όπου τους μετέφερε τις ευχές του και προς όλον τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

Η όμορφη και συγκινητική εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο Γιώργος Παπαδόπουλος και στελέχη της ελληνικής πρεσβείας, καθώς και ο κοινοτικός επίτροπος Καΐρου Λεωνίδας Φοντριέ, ο δ/ντής του σχολείου Γιώργος Ψάνης και άλλοι εκπαιδευτικοί, ολοκληρώθηκε με την παράδοση χριστουγεννιάτικων δώρων προς τα παιδιά από τον Έλληνα πρέσβη, που φορώντας τον χαρακτηριστικό αγιοβασιλιάτικο σκούφο, τους ευχαρίστησε για την όμορφη παρουσία τους στην πρεσβευτική κατοικία, ευχόμενος σε όλους «Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2019».

Στη συνέχεια απαθανάτισε την όμορφη αυτή ηλιόλουστη χριστουγεννιάτικη ημέρα στο Κάιρο, στα σκαλοπάτια του ιστορικού κτιρίου της ελληνικής πρεσβευτικής κατοικίας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, εκεί όπου κάποτε φιλοξενήθηκε η Κυβέρνηση του Καΐρου.