Αγγλία: 64.000 κεραυνοί έπληξαν το Λονδίνο και ματαίωσαν πτήσεις (vds)

Μεγάλα προβλήματα στις πτήσεις από το αεροδρόμιο Στάνστεντ προκάλεσαν οι χιλιάδες κεραυνοί που έπληξαν το Λονδίνο το Σάββατο (26/5), καθώς ένας εξ αυτών προκάλεσε βλάβη στο σύστημα του αεροδρομίου για την τροφοδοσία των αεροσκαφών με καύσιμα.

Υπολογίζεται ότι στη διάρκεια των σφοδρών καταιγίδων στη Μεγάλη Βρετανία έπεσαν περισσότεροι από 64.000 κεραυνοί, ενώ, σύμφωνα με το BBC, περίπου 15.000 καταγράφηκαν σε διάστημα μόλις τεσσάρων ωρών.

Οι κεραυνοί ματαίωσαν πτήσεις και άφησαν σπίτια χωρίς ρεύμα

Ο βρετανικός ουρανός φωτίσθηκε στη διάρκεια της νύκτας από τις ηλεκτρικές καταιγίδες και υπήρξαν πληροφορίες για πλημμύρες και για σπίτια που έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση μετά τις καταρρακτώδεις βροχές.

Το Στάνστεντ είναι το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Λονδίνου και σημαντικός κόμβος της εταιρείας Ryanair, η οποία ανακοίνωσε πως οι πελάτες της μπορούν να αποζημιωθούν πλήρως.

«Δυστυχώς, πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Στάνστεντ, λόγω βλάβης που σημειώθηκε νωρίτερα στο σύστημα του αεροδρομίου για την τροφοδοσία των αεροπλάνων με καύσιμα εξαιτίας κεραυνού», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το σύστημα τροφοδοσίας επισκευάσθηκε σήμερα το πρωί, όμως οι ταξιδιώτες προειδοποιήθηκαν να επικοινωνούν με το αεροδρόμιο πριν ταξιδέψουν και επιβάτες που έμειναν κλεισμένοι πολλή ώρα μέσα σε αεροπλάνα διαμαρτυρήθηκαν στο Twitter ότι δεν τους δίνονταν εξηγήσεις για την καθυστέρηση.

«Μηχανικοί έχουν πλέον επισκευάσει το σύστημα. Ωστόσο, μπορεί ακόμη πτήσεις να καθυστερήσουν ή να ματαιωθούν», αναφέρει το αεροδρόμιο του Στάνστεντ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Εντυπωσιακές οι εικόνες από το Λονδίνο:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ