ΑΔΕΔΥ: «Οργή» για την ποινή στην 53χρονη καθαρίστρια

Θέση για την πολύκροτη υπόθεση με την 53χρονη καθαρίστρια που καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση επειδή προσκόμισε πλαστό απολυτήριο Δημοτικού παίρνει η ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλοντας ότι η δικαιοσύνη εξάντλησε την αυστηρότητά της και ζητώντας την άμεση αποφυλάκισή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για την 53χρονη καθαρίστρια:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την οργή της για την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας να καταδικάσει μια 53χρονη καθαρίστρια σε 10ετή φυλάκιση, επειδή πριν 20 χρόνια πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού, έτσι ώστε να αποκτήσει τα τυπικά προσόντα για να συμμετάσχει σε διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ προφανώς και δεν επικροτεί, σε καμία περίπτωση, το γεγονός της παραποίησης του τίτλου. Όμως, η συγκεκριμένη απόφαση εξάντλησε την αυστηρότητα της δικαιοσύνης, τη στιγμή μάλιστα που καταχραστές του δημοσίου χρήματος δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Η απόφαση αυτή, που προκαλεί ολόκληρη την κοινωνία, πρέπει να αναιρεθεί και καλούμε τον Άρειο Πάγο να δώσει λύση στο θέμα, έτσι ώστε να αποφυλακιστεί άμεσα η συναδέλφισσα».