Αδ. Γεωργιάδης: «Γιατί δεν ελέγχονται καταγγελίες για τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ»;

Τους λόγους για τους οποίους «δεν έχει διενεργήσει κανέναν ουσιαστικό έλεγχο» αν και «έχει δεχθεί πολλαπλές καταγγελίες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί της παρούσης διοικήσεως» ρωτά τη Μαρία Παπασπύρου ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο κ. Γεωργιάδης:

«Η Νέα Δημοκρατία αιτήθηκε της ακροάσεως της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης κ. Μαρίας Παπασπύρου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, έτσι ώστε να δώσει τις αναγκαίες εξηγήσεις για τις συνεχείς εναντίον της καταγγελίες για μη αντικειμενική εκπλήρωση των καθηκόντων της.

Συγκεκριμένα, ήδη η Ελληνική Δικαιοσύνη διέταξε Προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες εναντίον του κλιμακίου της Γενικής Επιθεώρησης, που διενεργεί τον έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ, για το εάν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες των εργαζομένων για απειλές και εκβιασμούς εναντίον τους, με σκοπό όχι την εξεύρεση της αληθείας, αλλά τη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων.

Επιπλέον, η κ. Παπασπύρου καλείται να εξηγήσει γιατί, αν και έχει δεχθεί πολλαπλές καταγγελίες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί της παρούσης διοικήσεως, έως σήμερα δεν έχει διενεργήσει κανέναν ουσιαστικό έλεγχο των καταγγελιών αυτών παρά τις πολλές δημόσιες διαβεβαιώσεις της για το αντίθετο».