Αερομεταφορά ορειβάτισσας από τον Όλυμπο με Super Puma

Αερομεταφορά με ελικόπτερο Super Puma ορειβάτισσας που συμμετείχε στον 32ο Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου οργανώθηκε την Κυριακή.

Μετά το τηλεφώνημα στην Πυροσβεστική, κινητοποιήθηκε άμεσα η επιχείρηση για την αερομεταφορά της γυναίκας με ελικόπτερο Super Puma.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ, πρόκειται για γυναίκα μέσης ηλικίας, η οποία πήρε μέρος στον μαραθώνιο και περίπου στα μισά της διαδρομής ανέφερε ενοχλήσεις (πόνους στη μέση και μούδιασμα στα πόδια), με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την προσπάθεια.

Το ελικόπτερο την παρέλαβε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα από τη θέση του καταφυγίου «Κάκκαλος» για να τη μεταφέρει στο Λιτόχωρο, όπου θα την παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με προορισμό το Νοσοκομείο Κατερίνης.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι συνδυασμός ανωμάλου δρόμου και ορειβασίας και είναι ιδιαίτερα επίπονη για τους δρομείς, καθώς εκκινούν από την τοποθεσία «Σταυρός» και, με ενδιάμεσα σημεία το Οροπέδιο των Μουσών και το Φαράγγι του Ενιπέα, τερματίζουν στο Λιτόχωρο, καλύπτοντας απόσταση 41,85 χλμ. σε μια ορεινή διαδρομή με μεγάλη υψομετρική διακύμανση.

Δείτε επίσης: «Ελευθέριος Βενιζέλος» Αποκάθαρση και άμεση επισκευή