Αεροπλάνο “σκόρπισε” 3,4 τόνους χρυσού στη Ρωσία! (vd)

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Ρωσία καθώς από το μεταγωγικό αεροπλάνο Antonov-12 έπεσαν 3,4 τόνοι χρυσού στην πίστα του αεροδρομίου της πόλης Γιακούτσκ,  όπως ανακοίνωσε η αρμόδια διοίκηση του υπουργείου Εσωτερικών στην περιοχή.

Το περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια της απογείωσης του αεροσκάφους της εταιρείας Nombus, όταν από ένα ρεύμα αέρος που δέχθηκε το αεροσκάφος, έφυγε το αριστερό φύλλο της καταπακτής που προορίζεται για εμπορεύματα, με αποτέλεσμα να πέσουν 172 πλάκες χρυσού βάρους 3,4 τόνων.
Αεροπλάνο "σκόρπισε" 3,4 τόνους χρυσού στη Ρωσία!

Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών

Το πλήρωμα του αεροσκάφους αποφάσισε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο και, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια διοίκηση του υπουργείου Εσωτερικών, βρέθηκαν όλες οι πλάκες χρυσού, ενώ το αεροσκάφος μετέφερε συνολικά εννέα τόνους χρυσού.

Στο αεροσκάφος , σύμφωνα με την αστυνομία, επέβαιναν πέντε μέλη του πληρώματος και κανείς δεν τραυματίσθηκε.

Αεροπλάνο "σκόρπισε" 3,4 τόνους χρυσού στη Ρωσία!

Η αιτία που προκάλεσε αυτό το ιδιαίτερο συμβάν, θεωρείται το γεγονός ότι το φορτίο δεν είχε σταθεροποιηθεί κανονικά. Από την άλλη το φύλλο της καταπακτής έπεσε σε μάντρα αυτοκινήτων χωρίς να προκαλέσει υλικές ζημιές-  αν και υποθέτουμε ότι ο ιδιοκτήτης της μάντρας θα παρακαλούσε να πέσει από το αεροπλάνο το φορτίο, κι ας προκαλούσε ζημιές! Το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα στο αεροδρόμιου του Μαγκαντάν, που βρίσκεται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από το Γιακούτσκ.