«Δεν υπάρχει κανένα αλησβερίσι με τον Κ. Ζέρβα»

Αηδονόπουλος: «Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι καν Συμφωνία»

Στην εκδήλωση «Το νομικό πλαίσιο της ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών», στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών», παρέστη σήμερα το απόγευμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος.

Ερωτηθείς κατά την προσέλευσή του από δημοσιογράφο για τις φερομενες δηλώσεις Ζαεφ περί Μακεδονικής γλώσσας και σχετικά με τη θέση του για το θέμα των Σκοπίων, ο κ. Αηδονόπουλος δήλωσε: «Έχω διακήρύξει από μήνες ότι η γειτονική χώρα αποτελεί ένα τεχνητό μόρφωμα κι ένα συνοθύλευμα λαών, αποτελούμενο από ελάχιστους Σλάβους, πολλούς Βουλγάρους, Ρομά,Τουρκογενεις και Αλβανούς, που προσπαθεί επί δεκαετίες να αποκτήσει συνεκτικό δεσμό από την καπηλεία του ονόματος και της Ιστορίας της Ελληνικής Μακεδονίας».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών επισήμανε «Είμαι κάθετα αντίθετος στην λεγόμενη «Συμφωνία των Πρεσπών», η οποία δεν είναι καν Συμφωνία, αλλά ένα απλό Προσύμφωνο, χωρίς εξουσιοδότηση Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο προχωρησε ο κ. Τσίπρας για να δημιουργήσει πόλωση στο εσωτερικό της Ελλάδας, καθώς κάτι τέτοιο τον συμφέρει
πολιτικά».

Για τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία

Ερωτηθείς για τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε «τα συλλαλητήρια δεν είναι ντροπή. Ο κόσμος έχει κάθε δικαίωμα να βγαίνει και να διαδηλώνει. Εφιστώ πάντως την προσοχή των συμπολιτών μας, να μην παρασύρονται και να μην ενσωματώνονται παρά τη θέλησή τους σε ενέργειες και στοχεύσεις που εκπορεύονται από ομάδες με ακραίες ιδεολογικά πεποιθήσεις και καθόλου ανιδιοτελή κίνητρα».