Αηδονόπουλος: Μείωση δημοτικών τελών για όσους κάνουν νέες προσλήψεις

Την μείωση των δημοτικών τελών για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που προχωρούν σε νέες προσλήψεις προσωπικού πρότεινε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος, μιλώντας σε συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Ο επικεφαλής τηςπαράταξης «Συνέργεια-Πρώτα η πόλη μας», υπογράμμισε σχετικά:

«Πριν αρκετά χρόνια είχα εισηγηθεί τη μείωση των δημοτικών τελών για τους «μετρόπληκτους», πρόταση που έγινε αποδεκτή με μεγάλη πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Σήμερα προτείνουμε την κλιμακωτή μείωση δημοτικών τελών για φυσικά και νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης και προχωρούν αποδεδειγμένα σε προσλήψεις με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των νεοπροσλαμβανόμενων.

Οι προσλήψεις», συνέχισε ο κ. Αηδονόπουλος, «θα πρέπει να έχουν διάρκεια τουλάχιστον για το οικονομικό έτος που θα αφορά η μείωση των τελών και να αποδεικνύονται με βάση τα σχετικά έγγραφα των ασφαλιστικών φορέων. Η μείωση των τελών θα είναι ανάλογη με τον αριθμό των καινούργιων προσλήψεων, ενώ γενναία θα είναι η μείωση ειδικά για προσλήψεις νέων, αλλά και ανέργων που βρίσκονται κοντά στη  συνταξιοδότηση».

Ο κ. Αηδονόπουλος σημείωσε ότι είναι καθήκον του Δήμου Θεσσαλονίκης να προσπαθήσει, με όποιον τρόπο μπορεί, να έρθουν καινούργιες θέσεις εργασίας στην πόλη, επισημαίνοντας ότι αυτές δεν μπορεί να αφορούν μόνο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς, όπως είπε, «ο όρος ”φραπεδούπολη” δεν ταιριάζει στην Θεσσαλονίκη». Πρόσθεσε δε ότι η πρότασή του θα εφαρμοσθεί σε συνέργεια με τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματικούς συλλόγους της πόλης.

Ο κ. Αηδονόπουλος υπενθύμισε επίσης ότι ως πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Μελετών του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατά την περίοδο 1997-2001, υλοποίησε προγράμματα κατάρτισης, επιδοτούμενα από πόρους της ΕΕ, με δικαιούχους χιλιάδες ανέργους Θεσσαλονικείς.