Αλέξης Τσίπρας: «Νέα εποχή ελπίδας και αισιοδοξίας»

Αλέξης Τσίπρας: «Νέα εποχή ελπίδας και αισιοδοξίας»Για «πέρασμα σε μία νέα εποχή ελπίδας και αισιοδοξίας» έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, στη δήλωση που έκανε για τις γιορτές του Πάσχα από την ακριτική Τήλο.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως «μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια είμαστε σε θέση να ελπίζουμε ξανά», αλλά έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου, ώστε «να μην ξαναβρεθούμε σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή».

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από την Τήλο:

«Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες και σε όλες τις Ελληνίδες χρόνια πολλά και καλό Πάσχα. Ο φετινός εορτασμός του Πάσχα σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή ελπίδας και αισιοδοξίας. Το πέρασμα στη μεταμνημονιακή εποχή. Μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια είμαστε στη θέση να αισιοδοξούμε και να ελπίζουμε ξανά. Αντέξαμε στα δύσκολα, ο λαός μας άντεξε τις προκλήσεις και χάρη στις αστείρευτες δυνάμεις του κατάφερε να ξαναστήσει τη χώρα στα πόδια της.

Σήμερα, λοιπόν, μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι. Ταυτόχρονα, όμως, μπορούμε να έχουμε και όλα τα διδάγματα, ώστε να μην ξαναβρεθούμε σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, που βρεθήκαμε πριν από οκτώ χρόνια. Και, όπως αντέξαμε στις προκλήσεις -με πίστη, αποφασιστικότητα και πείσμα- έτσι θα ανταποκριθούμε και στις σύγχρονες προκλήσεις, με αποφασιστικότητα και με σύνεση.

Γιατί ο λαός μας υπερασπίζεται πανανθρώπινες οικουμενικές αξίες, τις αξίες που γέννησε ο ελληνικός πολιτισμός, την ελευθερία, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο. Αυτές τις πανανθρώπινες αξίες υπερασπιζόμαστε.

Και τώρα που η Ελλάδα ξαναπατάει στα πόδια της είναι και θα παραμείνει πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή.

Θέλω από εδώ, από την ακριτική Τήλο, από τα ανατολικότερα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να μεταφέρω μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, αλλά και τις ευχές μου στον καθένα και στην καθεμιά, ξεχωριστά, για δύναμη, πίστη, αισιοδοξία, δημιουργία. Χρόνια πολλά και καλό Πάσχα σε όλους και σε όλες».

Επίσκεψη στο στρατόπεδο και στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί το στρατόπεδο της Διοίκησης Άμυνας Νήσου Τήλου. Ξεναγήθηκε στους χώρους, συνομίλησε με τους φρουρούς του Αιγαίου, αντάλλαξε ευχές, τσούγκρισε κόκκινα αυγά και ζήτησε να μάθει πληροφορίες για τη ζωή και τα σχέδιά τους.

Κατόπιν, επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων, όπου φιλοξενούνται περίπου 40 πρόσφυγες από τη Συρία. Μίλησε μαζί τους και τους πρόσφερε δώρα, ενώ παιδιά των προσφύγων του πρόσφεραν μια χειροτεχνία που δείχνει την υφήλιο.