Φωτογραφία Αρχείου

Αλγερία: Παραιτήθηκαν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος FLN

Βουλευτές του κυβερνώντος αλγερινού κόμματος FLN παραιτήθηκαν για να συμμετάσχουν στις μαζικές αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες, μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ασουρούκ TV.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

Στο μεταξύ, μια ανθρωποθάλασσα διαδήλωσε στο κέντρο του Αλγερίου για τρίτη διαδοχική Παρασκευή εναντίον μιας πέμπτης θητείας του προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, παρά τις προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο να επικρατήσει «χάος», τις οποίες διατύπωσε ο αρχηγός του κράτους που αρνείται να υποχωρήσει.

Η κινητοποίηση είναι τεράστια και ο αριθμός των διαδηλωτών είναι δύσκολο να υπολογισθεί, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, επισημαίνοντας πως οι διαδηλωτές είναι ωστόσο κατά πολύ περισσότεροι εκείνων που συμμετείχαν στις δύο προηγούμενες διαδηλώσεις που έγιναν την περασμένη και την προπερασμένη Παρασκευή στο Αλγέρι και ήταν ήδη εντυπωσιακές.

Στο κέντρο της πρωτεύουσας, η πλατεία του Μεγάλου Ταχυδρομείου είναι μαύρη από τον κόσμο, όπως και ένας από τους κύριους άξονες του Αλγερίου που οδηγεί εκεί, καθώς και οι μεγάλες αρτηρίες γύρω από την πλατεία.

Οι διαδηλώσεις συμπίπτουν με τον εορτασμό της 8ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, και πολλές Αλγερινές συμμετέχουν στη διαδήλωση με συνθήματα «Εξουσία δολοφόνε» και «Όχι 5η θητεία, έι Μπουτεφλίκα!».

«Έχουν τα εκατομμύρια, είμαστε εκατομμύρια», γράφει ένα πλακάτ που κρατάει μια γυναίκα μέσα στην πορεία.

Οι διαδηλωτές δεν έχουν σταματήσει να αυξάνονται στην ήδη υπερπλήρη πλατεία του Μεγάλου Ταχυδρομείου μετά το τέλος των προσευχών της Παρασκευής.

Μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κανένα επεισόδιο.

Άλλες επίσης ειρηνικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε άλλες πόλεις της Αλγερίας, κυρίως στο Οράν και την Κωνσταντίνη, τη δεύτερη και την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αλγερίας, σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο TSA, ο οποίος κάνει επίσης λόγο για ένα «εντυπωσιακό» πλήθος στην Μπεζάια, στην περιφέρεια της Καβυλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ