Αλεξιάδης: Δεν είναι δυνατόν να μειώσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους

«Δεν είναι δυνατόν να μειώσουμε τους δημόσιους υπαλλήλους για να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα, όπως υποστηρίζουν κάποιοι».

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφωνας Αλεξιάδης ισχυριζόμενος ότι όσα λέγονται περί πλεονάσματος των δημοσίων υπαλλήλων είναι μύθος.

«Δείτε στις δημόσιες Υπηρεσίες νοσοκομεία, εφορίες κλπ.» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε: «Δεν είναι λύση ο ιδιωτικός τομέας, υπάρχει κι ο κρατικοδίαιτος ιδιωτικός τομέας… Το κράτος δεν έκανε καλά τη δουλειά του για να αναλάβουν ιδιώτες δουλειές».

«Το μέγεθος του δημοσίου για τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας είναι τεράστιο, καθώς αγγίζουμε περίπου τις 700.000 σύμφωνα με τα ίδια τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών» σχολίασε στην ίδια εκπομπή ο δικηγόρος Τάσος Αβραντίνης λέγοντας ότι «Στη Γερμανία οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ξεπερνούν το 12%, ενώ στην Ελλάδα ξεπερνούν το 17%».

«Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των δημόσιων υπαλλήλων… Ξέρουμε μόνο τη μισθοδοτικές δαπάνες. Η Ελλάδα δεν δίνει σημασία στους αριθμούς» είπε χαρακτηριστικά κ. Αβραντίνης και πρόσθεσε: «Ένας δημόσιος υπάλληλος χρειάζεται περίπου επτά ιδιωτικούς υπαλλήλους για να πληρώνουν το μισθό του» .