Αλλάζει στάση και υπερψηφίζει για τα ομόφυλα ζευγάρια ο Ουρσουζίδης

Παρά τις αρχικές επιφυλάξεις του, ο Γιώργος Ουρσουζίδης άλλαξε στάση και σκοπεύει να υπερψηφίσει το περιβόητο άρθρο 8 για την αναδοχή τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια.

Ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πλήρως ικανοποιημένος από τις «απολύτως εύστοχες και σε θετική κατεύθυνση αλλαγές», όπως τις χαρακτήρισε, στις οποίες προχώρησε η αν. υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, στο επίμαχο άρθρο 8, «βελτιώνοντάς το ριζικά».

Ως εκ τούτου, ξεκαθάρισε ότι πλέον δεν τίθεται θέμα πλέον διαφωνίας του και πως θα το υπερψηφίσει.

«Δεν πιστεύω ότι όπως ήταν αρχικά η διάταξη θα ψηφιζόταν, όπως κι εγώ δεν θα την υπερψήφιζα», δήλωσε αρχικά ο κ. Ουρσουζίδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, χαρακτηρίζοντας «δικαιολογημένο το θόρυβο» που είχε δημιουργηθεί πριν γίνουν ουσιαστικές βελτιώσεις στο επίμαχο άρθρο που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια.

Πώς εξηγεί την αλλαγή στάσης ο Γ. Ουρσουζίδης

«Μετά τις αλλαγές, είναι σε απολύτως θετική κατεύθυνση» το επίμαχο άρθρο, τόνισε ο κ. Ουρσουζίδης, ενώ χαρακτήρισε ως κυρίαρχο στοιχείο την αυξημένη ισχύ της διεθνούς σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού μεταξύ περισσοτέρων κατάλληλων αναδόχων, καθώς και την «κατάργηση της άκριτης αναδοχής».

«Η ψήφιση του νομοσχεδίου από μόνη της δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Επιβάλλεται συνεπώς και η οικονομική ενίσχυση των δομών», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η επιτυχία του θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό, εάν καταφέρει να αντιμετωπίσει και να περιορίσει τη χρονοβόρα διαδικασία που απαιτείται σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ