Αμανατίδης: «Μακεδονία και Θεσσαλονίκη πρωταγωνιστές για τη νέα Ελλάδα»

«Η ομιλία του πρωθυπουργού έβαλε τέλος στα σχέδια αυτών που θέλουν να διχάσουν τους Έλληνες με ψέματα, σε πλειοδότες και μειοδότες, ενώ η μαζική συμμετοχή ξεπέρασε τα όρια ενός κομματικού ακροατηρίου κι έστειλε το μήνυμα ότι η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο γυρνώντας την πλάτη στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία» δήλωσε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας στον Τύπο.

«Αντίθετα, ο λόγος του Μητσοτάκη ήταν βαθιά διχαστικός κι επέμενε στις βαριές καταγγελίες χωρίς επιχειρήματα με αοριστίες περί ψιθύρους και διαδρόμους. Φαίνεται πως έχει πάρει διαζύγιο από τον πολιτικό πολιτισμό κι έχει παντρευτεί την ακροδεξιά» επισήμανε στη συνέχεια προσθέτοντας ότι «είναι σε απομόνωση και μακριά από τις ευρωπαϊκές αξίες, ακόμα και από προηγούμενες θέσεις της ΝΔ».

«Η συγκατοίκηση του Μητσοτάκη με την ακροδεξιά την έχει κάνει σκαντζόχοιρο»

«Μιλάει με ψέματα όταν αναφέρεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως όταν μιλάει για εθνότητα ενώ γνωρίζει ότι η συμφωνία εξυπηρετεί τις εθνικές μας θέσεις και απαλείφει τον αλυτρωτισμό» συμπλήρωσε. «Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η συγκατοίκηση με την ακροδεξιά θα του φέρει κόσμο κι έχει κλείσει τη ΝΔ και την έχει κάνει σαν σκαντζόχοιρο, γιατί οι βελόνες του ακροδεξιού εθνικισμού είναι αυτές που διώχνουν την πλειοψηφία του κόσμου» υποστήριξε και ρώτησε: «ποια είναι επιτέλους η θέση της ΝΔ; Θα μας πει;»

Για τη στάση των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι ήταν εκ των προτέρων γνωστή και προέβλεψε ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα έχει την πλειοψηφία στη Βουλή, ενώ η κυβέρνηση θα προχωρήσει ολοκληρώνοντας τη θητεία της με τη λήψη κι άλλων μέτρων, που θα αποκαθιστούν συνεχώς τις αδικίες του παρελθόντος.