Αίτηση αποφυλάκισης για τους στρατιωτικούς

Σημαντικές εξελίξεις αναφορικά με το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν και κρατούνται στην Αδριανούπολη αναμένονται σήμερα όπως τουλάχιστον μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι του ΣΚΑΪ.

Στον απόηχο της χθεσινής (26/3) Συνόδου της Βάρνας, όπου οι Ευρωπαίοι διά στόματος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζήτησαν από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την απελευθέρωσή τους πριν από το Πάσχα, σήμερα οι δικηγόροι των δύο στρατιωτικών αναμένεται να καταθέσουν αίτημα αποφυλάκισης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ίσχυε μέχρι τώρα, οι νομικοί του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, θα επισκέπτονταν την Παρασκευή (30/3) τον εισαγγελέα για τα βήματα προς την απελευθέρωση των δύο νέων ή την παραμονή τους στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Επίσπευση της διαδικασίας

Ωστόσο πληροφορίες που διασταυρώθηκαν από τον ΣΚΑΙ μέσω δύο διαφορετικών πηγών που προέρχονται από την πόλη της Τουρκίας, ανέφεραν ότι η επίσκεψη αυτή θα γίνει πιθανόν σήμερα, εντός των επόμενων ωρών κάτι που δείχνει επίσπευση της διαδικασίας.

Αυτό βέβαια δεν συνιστά απαραίτητα αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών η οποία μπορεί να επιτευχθεί με βραχιολάκι, αλλά σίγουρα θα πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην πολύκροτη υπόθεση που κρατά από την πρώτη ημέρα του μήνα.