ΙΝΤΙΜΕ

Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα Κυριακή (15/7)

Στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων, ανοιχτά θα είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα, για όσους ιδιοκτήτες το επιθυμούν.

Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε, το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 11 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα, με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας να ενημερώνει τους εμπόρους, ότι θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα της αναγραφής της παλιάς τιμής, αλλά και της καινούργιας.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

Επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από…% έως… %»).

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».