Ανοιχτό για επανάληψη ΠΑΟ – Λαμία, κλήθηκε ο Παπαπέτρου στην ΚΕΔ!

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ένστασης και επανάληψης του αγώνα Παναθηναϊκός – Λαμία, ενώ στη διάθεση της ΚΕΔ τέθηκε ο Παπαπέτρου για το θέμα που προέκυψε με τις αλλαγές στην παράταση του αγώνα.

Για «ανθρώπινο λάθος ή εσφαλμένη εκτίμηση» του διαιτητή Τάσου Παπαπέτρου, «ο οποίος είναι πλέον στα χέρια της ΚΕΔ και του Περέιρα», κάνει λόγο η ΕΠΟ για το θέμα που προέκυψε με την 4η αλλαγή, που δεν επέτρεψε ο διεθνής ρέφερι, να κάνουν οι προπονητές του Παναθηναϊκού και της Λαμίας, πριν από την έναρξη της παράτασης στον αγώνα της Πέμπτης (24/1).

Ουσιαστικά δηλαδή, τίθεται θέμα τιμωρίας του Αθηναίου ρέφερι και εφόσον κάποια από τις δύο ομάδες καταθέσει ένσταση, ο Παναθηναϊκός δηλαδή, είναι πιθανό το ενδεχόμενο επανάληψης του αγώνα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι “πράσινοι” δεν πρόκειται να καταθέσουν ένσταση, αποδεχόμενοι το αποτέλεσμα. Μένει να δούμε αν η στάση τους θα παραμείνει ίδια έως και τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία εκπνέει η προθεσμία υποβολής ενστάσεων για τις δύο ομάδες.

Η διευκρίνηση

Η Ομοσπονδία μετά την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας, σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, διευκρίνισε ότι «τον περασμένο Μάριο η ΦΙΦΑ ανακοίνωσε ότι η υιοθετεί απόφαση του διεθνούς ποδοσφαιρικού συμβουλίου για τέταρτη αλλαγή στην παράταση με ισχύ από 1/6/2018, απόφαση η οποία υλοποιήθηκε στο Μουντιάλ Ρωσίας.

Παρότι η εφαρμογή απόφασης δεν είναι υποχρεωτική, στο πρώτο συμβούλιο μετά το Μουντιάλ, η ΕΠΟ στις 21/8 εναρμονίστηκε με τον κανονισμό αυτό. Στις 22/8 με έγγραφο στις ΕΠΣ και στα σωματεία που μετέχουν στο Κύπελλο, την ΚΕΔ και τις Πειθαρχικές επιτροπές γνωστοποίησε ότι εναρμονίζεται με τον κανονισμό της ΦΙΦΑ».

Ακόμη, ειπώθηκε ότι ο 4ος διαιτητής του αγώνα, Τσουκαλάς, διαιτητής β’ κατηγορίας, είπε στον Παπαπέτρου ότι είναι σε ισχύ ο κανονισμός, ότι το μέλος της ΚΕΔ, Σταύρος Τριτσώνης, είχε ενημερώσει τον Παναθηναϊκό σε σεμινάριο την προηγούμενη εβδομάδα και ότι ενήμερη ήταν και η Λαμία.

Επίσης, τονίστηκε ότι στο σεμινάριο διαιτητών, στις αρχές Αυγούστου στο Καρπενήσι, ο Σταύρος Τριτσώνης «ενημέρωσε πλήρως τους διαιτητές και το ίδιο έγινε και στο σεμινάριο διαιτητών της Γ’ Εθνικής που ακολούθησε στην Αθήνα. Αμέσως μετά στους διαιτητές της β’ και της γ’ κατηγορίας κοινοποιήθηκε και γραπτώς».

«Και η διοίκηση της ΕΠΟ και η ΚΕΔ έκαναν τη δουλειά τους» τονίστηκε χαρακτηριστικά ενώ η Ομοσπονδία αναμένεται να εκδώσει και ανακοίνωση.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της κλήρωσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Μάνος Γαβριηλίδης είχε πει: «Το καλοκαίρι η Επιτροπή Διοργανώσεων είχε κάνει ένα ερώτημα και προέκυψε ότι οι αλλαγές είναι τέσσερις. Η ΕΠΟ σε συνεδρίαση τον Αύγουστο είχε αποφασίσει για τέσσερις αλλαγές, η ΚΕΔ είχε κάνει τη δουλειά της, πέραν αυτού δεν ξέρω να πω τίποτα άλλο».