«Αντί να ζητούν πλήρη διαλεύκανση, λεν ότι “τους την έχουμε στημένη”»

«Επιχείρημα ρουτίνας που δείχνει πανικό» χαρακτηρίζει ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης τις κατηγορίες ότι με την υπόθεση Novartis η κυβέρνηση επιδιώκει να χτυπήσει την αντιπολίτευση και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. «Αντί να ζητήσουν από τη Δικαιοσύνη την πλήρη διαλεύκανση αυτού του σκανδάλου, προσπαθούν με δήθεν πολιτικά ή επικοινωνιακά τεχνάσματα να πουν ότι “τους την έχουμε στημένη”» τονίζει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Kontranews.

Ο ίδιος κάνει λόγο για διεθνές σκάνδαλο, θυμίζοντας ότι την έρευνα δεν την ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι αμερικανικές διωκτικές αρχές. Σημειώνει μάλιστα ότι ενόψει των συγκλίσεων μεταξύ των κομμάτων μετά τις εκλογές του 2019 «συμφέρει μεσοπρόθεσμα όλες τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις να υπάρξει εκκαθάριση σε κάθε υπόθεση που μυρίζει σκάνδαλο ακόμη και σε κάθε υπόνοια σκανδάλου».

Κληθείς να σχολιάσει τις διαφοροποιήσεις του Γιάννη Στουρνάρα περί «καθαρής εξόδου», ο κ. Ζαχαριάδης υπογραμμίζει ότι «η έξοδος θα είναι το τέλος των μνημονίων και μια νίκη της χώρας που στηρίχθηκε στις θυσίες του ελληνικού λαού. Όποιος παίζει με τις λέξεις είναι σαν να προσβάλλει το λαό που υπέφερε και εξακολουθεί να δυσκολεύεται για να ορθοποδήσει η χώρα».

Σχετικά με τις εξελίξεις με την πΓΔΜ, δηλώνει ότι αντί των κόκκινων γραμμών προτιμά τις «εθνικά συμφέρουσες λύσεις», ενώ σημειώνει πως «πατριωτική πολιτική είναι αυτή που εκμεταλλεύεται τις διεθνείς συγκυρίες, τις πολιτικές αλλαγές και αντιλαμβάνεται τις ευκαιρίες για να λύνει θέματα προς όφελος της χώρας».

Για την τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι η χώρα δε θα παρασυρθεί «σε αυτόν τον ολισθηρό και επικίνδυνο δρόμο νευρικότητας και εντάσεων», προσθέτοντας ότι «αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα με αποφασιστικότητα και ήπιους τόνους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ