Αντιδήμαρχος Μαραθώνα: Ρωτούσαμε για εκκένωση και μας έλεγαν περιμένετε

Μπαλάκι οι ευθύνες μεταξύ των υπευθύνων για την τραγική κατάληξη που είχε πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στην ανατολική Αττική και ειδικά στο Δήμο Μαραθώνα.

Στον απόηχο της φονικής πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 86 ανθρώπους, η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Βάιος Θανασιάς επιρρίπτει την ευθύνη για τη μη εκκένωση της περιοχής σε Πυροσβεστική και Περιφέρεια.

«Από τις 4.50, δηλαδή αμέσως αφού ξέσπασε η φωτιά στην Πεντέλη, έκανα από πέντε κλήσεις σε κάθε υπηρεσία (περιφέρεια, πυροσβεστική, αστυνομία). Κανείς δεν έδωσε εντολή εκκένωσης. Κανείς!», δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

«Ρωτούσα συνεχώς την Περιφέρεια, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Κάλεσα στον σταθμό της Νέας Μάκρης και ρωτούσα τους πυροσβέστες. Μίλησα µε τον αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο τμήμα της Νέας Μάκρης που εκτελεί χρέη διοικητή. Κανείς δεν µου έδωσε εντολή», πρόσθεσε μιλώντας στη Realnews και τον Real FM.

Όπως λέει ό ίδιος ενώ εκείνος ρωτούσε ‘‘πείτε µου τι κάνουµε;’’ ελάμβανε την απάντηση ‘‘περιµένετε, θα σας ενηµερώσουµε’’.

Ο ίδιος επεσήμανε πως θα χαρεί αν ο εισαγγελέας δώσει εντολή να αρθούν οι τηλεφωνικές κλήσεις.