Απάτη με κινητά τηλέφωνα που δεν υπήρχαν

Στην ταυτοποίηση ενός 23χρονου άντρα προχώρησε η Αστυνομία έπειτα από καταγγελίες για πλασματικές αγγελίες που αφορούσαν κινητά τηλέφωνα.

Στα ίχνη χρήστη του διαδικτύου και στη συνακόλουθη εξιχνίαση τριών περιπτώσεων απάτης σε βάρος ισάριθμων ατόμων, οδήγησε η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καλαμαριάς.

Πιο συγκεκριμένα, ο 23χρονος φέρεται να αναρτούσε πλασματικές αγγελίες πώλησης κινητών τηλεφώνων και εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών σε ιστοσελίδα του διαδικτύου.

Απέσπασε συνολικά 1.640 ευρώ από τα θύματα του

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο προαναφερόμενος, κατά το διάστημα 21-01-2018 έως και 19-06-2018, αναρτούσε σε ιστοσελίδα πλασματικές αγγελίες για πώληση  κινητών και εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, με σκοπό την απόσπαση χρηματικών ποσών από υποψήφιους αγοραστές.

Ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για καινούριες συσκευές αλλά σε χαμηλότερη τιμή από την πραγματική τους αξία, έπειθε τα υποψήφια θύματά του να του αποστείλουν χρήματα μέσω συγκεκριμένου τραπεζικού προγράμματος, πλην όμως δεν απέστειλε ποτέ τα υποτιθέμενα προς πώληση προϊόντα.

Με αυτή τη μέθοδο κατάφερε να αποσπάσει από την παράνομη δραστηριότητά του 1.640 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι και το αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και πλήθος καρτών SIM, καθώς και μικρόδεμα κάνναβης, οπότε και συνελήφθη.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.