Μπράσοφ: Απαγόρευση πλαστικών ειδών μίας χρήσης

Τέλος στα πλαστικά μίας χρήσης (πιάτα, ποτήρια, καλαμάκια, μαχαίρια, πιρούνια κ.α.) βάζει ο δήμος του Μπράσοφ στη Ρουμανία, απαγορεύοντας τη χρήση τους σε όλα τα φεστιβάλ και τις εκδηλώσεις που γίνονται στα διοικητικά όριά του.

Σε ανακοίνωση του δήμου επισημαίνεται πως η “ πρωτεύουσα” του χειμερινού τουρισμού της Ρουμανίας περνά σε μία νέα, απαλλαγμένη από τα πλαστικά, περίοδο. Η απόφαση της απαγόρευσης χρήσης των πλαστικών τίθεται σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου. Έτσι, κάθε φορέας που πρόκειται να διοργανώσει εκδήλωση σε δημόσιο χώρο θα πρέπει να ζητά άδεια από τον δήμο και να υποβάλλει έγγραφο στο οποίο να αποδεικνύεται ότι θα χρησιμοποιεί πιστοποιημένα, βιοδιασπώμενα υλικά.

“ Κουραστήκαμε να βλέπουμε στοίβες από πλαστικό να μαζεύονται μετά από κάθε εκδήλωση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταργήσει τις πλαστικές συσκευασίες μίας χρήσης το 2021, εμείς είπαμε να το εφαρμόσουμε πιο νωρίς” τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής. Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι, “δεν είναι δυνατόν να ζητάμε από τους πολίτες να εφαρμόσουν τους νέους κανονισμούς για τη συλλογή των σκουπιδιών και την ίδια στιγμή να αφήνουμε άλλους να μας γεμίζουν με πλαστικό. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές, συζητήσαμε με τους επαγγελματίες της πόλης και συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση”.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.