Απειλές Τραμπ κατά της Ονδούρας για τη στάση της στο μεταναστευτικό

Ευθείες βολές εναντίον της Ονδούρας εξαπέλυσε νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εξαιτίας της στάσης που κρατά απέναντι στα καραβάνια των μεταναστών που κινούνται προς τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Χαρακτηριστικά, Ο Τραμπ, απείλησε πως αν η Ονδούρα αλλά και άλλες χώρες δεν πράξει κάτι για να σταματήσει τους μετανάστες που κινούνται ανά χιλιάδες, για λόγους ασφάλειας, προς τις ΗΠΑ, τότε η χώρα του θα σταματήσει να παρέχει την τυπική εξωτερική βοήθεια που προσφέρει προς αυτές τις χώρες.

Μάλιστα ο Αμερικανός πρόεδρος απηύθυνε προειδοποίηση και προς το Μεξικό, καθώς απειλεί να τορπιλίσει την συμφωνία που έχουν συνάψει οι χώρες της βόρειας Αμερικής για τις ελεύθερες εμπορικές συναλλαγές, NAFTA, σε περίπτωση που δεν κάνει κάτι για να σταματήσει τις μεταναστευτικές ροές. Το γεγονός αυτό πιέζει την ηγεσία του Μεξικού λόγω των επερχόμενων εκλογών.

Χθες, ο Τραμπ επέρριψε ευθύνες και στους δημοκρατικούς για την στάση που κρατάνε έναντι του συγκεκριμένου ζητήματος, καλώντας ταυτόχρονα το Κογκρέσο να δράσει άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι, καμία συμφωνία για τη μετανάστευση δεν έχει επιτευχθεί υπό ρεπουμπλικανική πλειοψηφία Κογκρέσο, ενώ δεν αναμένεται να εγκριθεί κανένα σημαντικό νομοσχέδιο πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν τον Νοέμβριο.