Στην απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει η ΑΔΕΔΥ

Τη στήριξη και τη συμμετοχή της στην απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που είναι προγραμματισμένη για τις 21 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ.

Το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων καλεί τα στελέχη του Λεκανοπεδίου να παραβρεθούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που έχει οργανώσει με τις Ομοσπονδίες όλο το προηγούμενο διάστημα, για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η Π.Ο.Ε.– Ο.Τ.Α. για την Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019.

Καλούμε όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που γίνεται την ίδια μέρα και ώρα 11.00 π.μ., στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5 – 7).

Διεκδικούμε:
  1. Άμεση ρύθμιση, με οριστικό τρόπο, ΤΩΡΑ, για την απρόσκοπτη καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος. Καμία παράταση της εκκρεμότητας για τη μετεκλογική περίοδο.
  2. Καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα, έτσι όπως χορηγείται σήμερα.
  3. Επέκταση του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί.
  4. Επέκταση στους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, όπως και στους μόνιμους δικαιούχους.
  5. Αναβάθμιση κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη αιτιολογημένα, με αντίστοιχη αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος και επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στους εργαζόμενους του Δημοσίου.
  6. Πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων του ελληνικού δημοσίου με τους απαραίτητους γιατρούς εργασίας και εθνικούς υπεύθυνους ασφαλείας, καθώς και τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων. Επέκταση της αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στο Δημόσιο τομέα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.».