Απεργία στη Fiat ελέω της μεταγραφής του…Κ. Ρονάλντο

Μπορεί η οικογένεια Ανιέλι να πλήρωσε το παχυλό ποσό των 105 εκ. ευρώ, προκειμένου να φέρει στη Γιουβέντους και στο Τορίνο τον Κριστιάνο Ρονάλντο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ωστόσο η κίνηση αυτή δεν άρεσε σε όλους.

Και συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat που επίσης ανήκει στην οικογένεια Ανιέλι αντιδρούν στην κοστοβόρα αυτή κίνηση από την στιγμή που οι ίδιοι βλέπουν τους μισθούς τους να κόβονται ή να μην δέχονται αύξηση για πολύ καιρό τώρα.

Στο πλαίσιο αυτό και σε ένδειξη διαμαρτυρίας, το εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας θα παραμείνει κλειστό για κάποιες μέρες, αφού ξεκινά απεργία από τους εργαζομένους που με ανακοίνωσή τους εξηγούν τους λόγους της απόφασής τους.

Συγκεκριμένα οι υπάλληλοι της Fiat τονίζουν ότι:

«Αντιμέτωποι με τόση ενοχή δεν μπορούμε από το να προχωρήσουμε σε απεργία. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ενώ οι εργαζόμενοι εξακολουθούν για χρόνια να κάνουν τεράστιες οικονομικές θυσίες η ίδια η εταιρεία αποφασίζει να δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ενός ποδοσφαιριστή. Μας λένε ότι η στιγμή είναι δύσκολη. Και ενώ οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους σφίγγουν όλο και περισσότερο τα λουριά, η εταιρεία αποφασίζει να επενδύσει πολλά χρήματα σε μόνο έναν άνθρωπο! Είναι εντάξει; Είναι φυσιολογικό για ένα άτομο να κερδίζει εκατομμύρια και χιλιάδες οικογένειες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν έως τα μέσα του μήνα;

Είμαστε όλοι εξαρτημένοι από το ίδιο αφεντικό, αλλά σε αυτήν την στιγμή τεράστιας κοινωνικής δυσκολίας, αυτή η άνιση μεταχείριση δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή. Οι εργαζόμενοι της Fiat έχουν υπηρετήσει την εταιρεία για τουλάχιστον τρεις γενιές, πλουτίζοντας όποιον κινείται γύρω στην εν λόγω εταιρεία, και σε αντάλλαγμα έλαβαν πάντα και μόνο μια ζωή δυστυχίας.

Η εταιρεία θα μπορούσε να επενδύσει σε μοντέλα αυτοκινήτων που διασφαλίζουν το μέλλον των χιλιάδων ανθρώπων και όχι μόνο σε έναν άνθρωπο. Προτιμούν τον κόσμο του παιχνιδιού, την διασκέδαση για ο,τιδήποτε άλλο. Για τους λόγους που περιγράφονται ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης κηρύσσει απεργία από την Κυριακή (22:00) 15 Ιουλίου μέχρι την Τρίτη (06:00), 17 Ιουλίου 2018».