Απεργούν σήμερα και αύριο οι γιατροί του ΠΕΔΥ

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία από σήμερα 4 μέχρι αύριο 5 Οκτωβρίου προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ), δηλαδή σε πολυιατρεία και άλλες δομές του ΙΚΑ.

Οι γιατροί του ΠΕΔΥ απεργούν με τα εξής αιτήματα:

– Την υπεράσπιση της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την αναβάθμιση των ΚΥ με προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών και πλήρη λειτουργία των εργαστηρίων και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στα Κ.Υ.

– Την πλήρη Επιστημονική, Μισθολογική και Εργασιακή εξομοίωση των γιατρών ΠΑΑ με τους γιατρούς του ΕΣΥ των Νοσοκομείων (Πρωινό ωράριο, συμμετοχή στη λειτουργία των Νοσοκομείων κλπ).

– Την κατάργηση της εκβιαστικής και παράνομης μετατροπής των συναδέλφων ΠΑΑ (Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής) σε οικογενειακούς γιατρούς.

– Την ανανέωση των συμβάσεων των Επικουρικών Ιατρών και την κάλυψη όλων των αναγκών της ΠΦΥ με αντίστοιχες ειδικότητες και την κάλυψη των Κ.Υ.

– ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – Καμία απόλυση (τέλος του 2018 με το Νόμο Ξανθού).

– Την κατάργηση της εγκυκλίου που προβλέπει την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ΚΥ, που δεν εφημερεύουν μέχρι τις 21:00.

– Εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ (μισθολόγιο) και στους Π.Α.Α. των Κ.Υ.

Όπως αναφέρουν από την Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ, τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.