Αποθέωση για Πελεγκρίνι, ξανά «χρυσή» στα 200μ. ελεύθερο

Αποθέωση για Πελεγκρίνι, ξανά «χρυσή». Όταν πριν από δύο χρόνια είχε νικήσει την Κέιτι Λεντέκι στη Βουδαπέστη, σχεδόν όλοι μίλησαν για το «κύκνειο άσμα», για το ιδανικό αντίο τη…. Αποθέωση για Πελεγκρίνι, ξανά «χρυσή». Όταν πριν από δύο χρόνια είχε νικήσει την Κέιτι Λεντέκι στη Βουδαπέστη, σχεδόν όλοι μίλησαν για το «κύκνειο άσμα», για το ιδανικό αντίο τη…. ροη

Όταν πριν από δύο χρόνια είχε νικήσει την Κέιτι Λεντέκι στη Βουδαπέστη, σχεδόν όλοι μίλησαν για το «κύκνειο άσμα», για το ιδανικό αντίο της Φεντερίκα Πελεγκρίνι.

Άλλωστε, και η ίδια, μετά τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο της στα 200μ. ελεύθερο (αγώνισμα στο οποίο καμία άλλη αθλήτρια δεν μετράει πάνω από ένα χρυσό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα), έχοντας συμπληρώσει επτά σερί διοργανώσεις στο βάθρο των νικητριών, δήλωνε ότι δεν θα ξανακολυμπήσει 200άρι σε κορυφαίο επίπεδο.

Τελικά, η Ιταλίδα άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να κάνει 200μ. και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού, όμως κανείς δεν της έδινε τύχη απέναντι στις πολύ νεότερες αντιπάλους της.

Ακόμη κι όταν τρία από τα φαβορί (η Λεντέκι, η Καναδή Ρακ και η Αυστραλή ΜακΚίον) αποσύρθηκαν από τα προκριματικά, οι περισσότεροι έβλεπαν την ευκαιρία της Αριάρνε Τίτμους για το νταμπλ ή της Σάρα Σιέστρεμ να πάρει χρυσό σε τέταρτο διαφορετικό αγώνισμα. Μόνο που τελικά όλες είδαν την… πλάτη της «αυτοκράτειρας».

Στα 31 της χρόνια, η Φεντερίκα Πελεγκρίνι θριάμβευσε ξανά με 1:54.22 και εδραίωσε τη θέση της ως η κορυφαία όλων των εποχών στο αγώνισμα αυτό (αν υπήρχε κάποιος που θα μπορούσε να το αμφισβητήσει)…

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Όταν πριν από δύο χρόνια είχε νικήσει την Κέιτι Λεντέκι στη Βουδαπέστη, σχεδόν όλοι μίλησαν για το «κύκνειο άσμα», για το ιδανικό αντίο της Φεντερίκα Πελεγκρίνι. Άλλωστε, και η ίδια, μετά τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο της στα 200μ. ελεύθερο (αγώνισμα στο οποίο καμία άλλη αθλήτρια δεν μετράει πάνω από ένα χρυσό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα), έχοντας συμπληρώσει επτά σερί διοργανώσεις στο βάθρο των νικητριών, δήλωνε ότι δεν θα ξανακολυμπήσει 200άρι σε κορυφαίο επίπεδο.

Τελικά, η Ιταλίδα άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να κάνει 200μ. και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού, όμως κανείς δεν της έδινε τύχη απέναντι στις πολύ νεότερες αντιπάλους της. Ακόμη κι όταν τρία από τα φαβορί (η Λεντέκι, η Καναδή Ρακ και η Αυστραλή ΜακΚίον) αποσύρθηκαν από τα προκριματικά, οι περισσότεροι έβλεπαν την ευκαιρία της Αριάρνε Τίτμους για το νταμπλ ή της Σάρα Σιέστρεμ να πάρει χρυσό σε τέταρτο διαφορετικό αγώνισμα. Μόνο που τελικά όλες είδαν την… πλάτη της «αυτοκράτειρας». Στα 31 της χρόνια, η Φεντερίκα Πελεγκρίνι θριάμβευσε ξανά με 1:54.22 και εδραίωσε τη θέση της ως η κορυφαία όλων των εποχών στο αγώνισμα αυτό (αν υπήρχε κάποιος που θα μπορούσε να το αμφισβητήσει)…