Απολιθωμένο δόντι προϊστορικού καρχαρία εκλάπη από μυστική τοποθεσία

Το απολιθωμένο δόντι ενός τεράστιου προϊστορικού καρχαρία εκλάπη από τη μυστική τοποθεσία στην οποία βρισκόταν σε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς στη δυτική Αυστραλία.

Συγκεκριμένα, ήταν από μεγαλόδοντα καρχαρία, μήκους 15 μ. και βάρους 20 τόνων και είχε βρεθεί στο εθνικό πάρκο Cape Range, αλλά η τοποθεσία του δεν είχε δημοσιοποιηθεί.

Που βρισκόταν το δόντι μέχρι τη στιγμή της κλοπής

Το δόντι ήταν πάνω σε βράχο και οι εργαζόμενοι στον χώρο ετοιμάζονταν να τοποθετήσουν γυάλινη προθήκη γύρω του μέχρι τη στιγμή που εξαφανίστηκε.

Οι υπεύθυνοι εκτιμούν ότι ο δράστης είναι κάποιος ο οποίος γνώριζε πολύ καλά πού βρισκόταν το απολίθωμα καθώς είναι αρκετά απομακρυσμένο σημείο και το προσωπικό δεν το επισκέπτεται καθημερινά, ούτε καν κάθε εβδομάδα.

Τι δήλωσαν από τη διεύθυνση πάρκων

Την περασμένη Παρασκευή ελήφθη αναφορά ότι το δόντι δεν είναι πλέον εκεί. Κάποιος προφανώς έπρεπε να ξέρει ακριβώς πού βρισκόταν και κατέβαλε προσπάθεια να το βγάλει από τον βράχο  δήλωσε ο Αρβιντ Χόγκστρομ, της διεύθυνσης πάρκων στη δυτική Αυστραλία.

Άλλα κλοπιμαία και η σημασία τους

Αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν ήταν το μοναδικό δόντι του συγκεκριμένου είδους που είχε βρεθεί, αλλά αυτό είχε μεγαλύτερη σημασία καθώς ήταν σχεδόν ολόκληρο. Ο Χόγκστρομ δήλωσε ακόμη ότι ίσως αυτός που το πήρε να μην έχει συνειδητοποιήσει τη σημασία του.

Τέλος, ο μεγαλόδοντας εκτιμάται ότι έζησε πριν από 23 εκατ. έως 2,6 εκατ. και ορισμένοι θεωρούν ότι υπήρξε το μεγαλύτερο πλάσμα που έχει εμφανιστεί ποτέ στη θάλασσα.