«Απολύτως φυσιολογικές οι ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο»

Τις απαντήσεις της ρωσικής πλευράς εξέφρασε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, σχετικά με τις ευρείας κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις που ετοιμάζει το ρωσικό πολεμικό ναυτικό με τη συνδρομή αεροσκαφών της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Μεσόγειο.

Οι συγκεκριμένες ασκήσεις, αναμένεται να διαρκέσουν μία εβδομάδα και θα πραγματοποιηθούν το διάστημα μεταξύ 1 και 8 Σεπτεμβρίου.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, απάντησε σήμερα στους δημοσιογράφους, σχετικά με τις ανησυχίες που έχουν διατυπώσει διάφορες χώρες της Δύσης, σχετικά με αυτά τα στρατιωτικά γυμνάσια, λέγοντας πως «καλύτερα είναι να ρωτήσετε εκείνους που προσπαθούν να δημιουργήσουν θύελλα μέσα σ ένα ποτήρι νερό».

Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι όλα αυτά λειτουργούν ως το φόβητρο εκείνο που επιβάλλουν σε όλο τον κόσμο κατηγορώντας την Ρωσία για τα πάντα όσα συμβαίνουν χωρίς εξαίρεση στον πλανήτη. «Το μόνο προς το παρόν για το οποίο δεν μας κατηγορούν ότι ευθυνόμαστε είναι για τους σεισμούς και τα τσουνάμι».

Επισημαίνεται πως δηλώσεις σχετικά με τις συγκεκριμένες ασκήσεις, έκανε από την πλευρά του και ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.