Αποπέμφθηκε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πέλλας μετά τα σχόλια για Μπουτάρη

Παρελθόν από την προεδρία της ΟΝΝΕΔ Πέλλας αποτελεί ο Γιάννης Ουτουντζίδης μετά το σχόλιο που έκανε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των οποίων φάνηκε ξεκάθαρα να επικροτεί την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη το περασμένο Σάββατο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γ. Ουτουντζίδης ενεργοποίησε τα ελεγκτικά όργανα της Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας και μοιραία τέθηκε εκτός.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος εξήγησε τους λόγους της διαγραφής με την ακόλουθη δήλωση:

«Ως ΟΝΝΕΔ αντιδράσαμε άμεσα και καταδικάσαμε απερίφραστα την επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, απαιτώντας τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών. Αυτή είναι η αταλάντευτη θέση μας απέναντι σε κάθε μορφή παράνομης βίας και είναι η μόνη επίσημη θέση της Οργάνωσης.

Από τη στιγμή που ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πέλλας θεωρεί «αξιοπρεπέστατη» τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, τότε θέτει τον εαυτό του εκτός Οργάνωσης και ήδη από την περασμένη Δευτέρα που προέβη στο συγκεκριμένο σχόλιο έχει πάψει να ανήκει σε αυτή.

Για όλους εμάς στην ΟΝΝΕΔ η πολιτική αντιπαράθεση θα είναι οξύτατη όπου και όποτε πρέπει, αλλά θα παραμένει αντιπαράθεση λεκτική. Πράξεις βίας ή επιδοκιμασία αυτών αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα άλλων πολιτικών χώρων, είναι όμως αδιαπραγμάτευτα πέρα από την ιδεολογία μας, πέρα από το εθνικό συμφέρον. Ως εκ τούτου, δεν είναι ανεκτές».