Αποχαιρετισμός Δανού πρέσβη: «Ευτυχισμένος που βλέπω την Ελλάδα καλύτερα τώρα»

Φανταστική χαρακτήρισε την τριετή θητεία του στην Ελλάδα, ως πρεσβευτής της Δανίας στη χώρα μας και την Κύπρο, ο Μίχαελ Μπράαντ (Michael Braad). Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας του στην Ελλάδα, ο απερχόμενος Δανός πρεσβευτής στην Αθήνα και τη Λευκωσία δήλωσε ευτυχισμένος που βλέπει την Ελλάδα σε καλύτερη κατάσταση σήμερα και εξέφρασε τη λύπη του που αφήνει την ομορφιά της χώρας μας και του ελληνικού λαού. «Φεύγω από την Ελλάδα σήμερα ύστερα από 3 φανταστικά χρόνια. Είμαι ευτυχισμένος που βλέπω την Ελλάδα σε καλύτερη κατάσταση τώρα. Είναι λυπηρό που αφήνω τη βαθιά ομορφιά αυτής της χώρας – και του λαού της. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ πολύ!» γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Μίχαελ Μπράαντ.

Επίσης, αποχαιρέτησε τους εργαζομένους στη δανική πρεσβεία στην Αθήνα και ανακοίνωσε πως θα επιστρέψει στην Κοπεγχάγη ως νομικός σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών της Δανίας. Τον κ. Μπράαντ θα διαδεχθεί στην πρεσβεία της Δανίας στην Αθήνα ο Κλαβς Χολμ (Klavs A. Holm), μέχρι σήμερα πρεσβευτής της Δανίας στον ΟΟΣΑ και στην UNESCO στο Παρίσι και υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας του, το 2008.

Επίσημα ο κ. Χολμ θα αναλάβει τα καθήκοντά του, ως πρεσβευτής της Δανίας στην Ελλάδα, τον Σεπτέμβριο.

Σε αποχαιρετιστήριο μήνυμά του στο Twitter, o Νορβηγός πρεσβευτής στην Ελλάδα Γιορν Γκέλσταντ ευχαρίστησε τον Μίχαελ Μπράαντ για τα «τρία αξέχαστα χρόνια με εξαιρετική σκανδιναβική συνεργασία». «Σε ευχαριστώ Μίχαελ για τρία αξέχαστα χρόνια με εξαιρετική σκανδιναβική συνεργασία. Είμαστε όλοι λυπημένοι που σε βλέπουμε να φεύγεις από την Αθήνα. Όλα τα καλύτερα για εσάς και την οικογένειά σας» έγραψε ο Γιορν Γκέλσταντ.

Σε πρόσφατη αποχαιρετιστήρια συνάντησή τους, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος προσφώνησε τον κ. Μπράαντ ως καλό φίλο της χώρας μας, με τον απερχόμενο Δανό πρεσβευτή να τον ευχαριστεί για την «εξαιρετική συνεργασία» τους τα τελευταία 3 χρόνια και για το ότι «είναι τόσο καλός φίλος της Δανίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ