Αστυνομικοί διεψεύδουν ΕΛΑΣ για τους «140.000»

Την ανακοίνωση της αστυνομίας που έκανε λόγο για συμμετοχή 140.000 πολιτών στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία σχολιάζουν -διαψεύδοντάς την- αστυνομικοί και συνδικαλιστές.

«Είναι πασιφανές ότι ήταν πολύ περισσότερος κόσμος από 140.000. Αυτές οι εικόνες πρέπει να είναι από τις πρώτες στιγμές του συλλαλητηρίου», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Θεόφιλος Παπαδάκης.

Εσκεμμένο ή όχι;

Όσον αφορά το βίντεο από ελικόπτερο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε χαρακτηριστικά: «Δεν αναγράφεται η ώρα στο βίντεο αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι εσκεμμένο ή όχι»

«Είναι αυτή η εικόνα δύο γήπεδα ΟΑΚΑ; Εγώ βλέπω δεκάδες γήπεδα ΟΑΚΑ».

«Μας έχουν προκαλέσει θυμό, ιδιαίτερα σε εμάς τους χαμηλόβαθμους, οι ανακοινώσεις ότι δεν είχε κόσμο το συλλαλητήριο. Όταν η αστυνομία διασφαλίζει ένα εκατομμύριο κόσμου, γιατί δεν μπορεί να βγάλει ένα σωστό δελτίο Τύπου;», αναρωτήθηκε.

Αστυνομικοί: Πρόχειρη εκτίμηση

Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα και αξιωματικοί του Σώματος αρνήθηκαν να προσυπογράψουν τη συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Γρηγόρης Γερακαράκος επισημαίνει: «Δεν είναι αντικειμενικός μετρητής των δεδομένων η εκτίμηση ενός αξιωματικού ο οποίος είναι επικεφαλής των μέτρων. Γιατί περί εκτίμησης πρόκειται και μάλιστα πρόχειρης, η οποία βάζει τον αστυνομικό απέναντι στον πολίτη ο οποίος έχει κρίση και μπορεί να διακρίνει ποια είναι η πραγματικότητα. Κανείς δε, δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώνει τον αγώνα χιλιάδων αστυνομικών που από το πρωί εργάζονται για να μπορεί ο λαός να εκφραστεί ελεύθερα και με ασφάλεια».