Φωτ. αρχείου

Ατύχημα με ελικόπτερο στο Στεφανοβίκειο

Σοβαρό αεροπορικό ατύχημα με ελικόπτερο σημειώθηκε στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, δίχως ευτυχώς να υπάρξουν θύματα ή τραυματισμοί.

Το ελικόπτερο Χιου της 1ης Ταξιαρχίας πραγματοποιούσε δοκιμές όταν αποσπάστηκε ένα εξάρτημα από τους έλικες και κατέπεσε στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν δύο εμπειρότατοι πιλότοι της Αεροπορίας Στρατού, αμφότεροι πιστοποιημένοι «δοκιμαστές» του συγκεκριμένου τύπου ελικοπτέρου, πήραν το συγκεκριμένο ελικόπτερο για δοκιμή αέρος, που προϋπόθετε την υποχρεωτική διενέργεια συγκεκριμένων δοκιμών.

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν

Σε μία από αυτές και ενώ το ελικόπτερο αιωρείτο σε ύψος 5 ποδών (περίπου 1,5 μέτρο) και εντός του αεροδρομίου του Στεφανοβικείου, ο δοκιμαστής πιλότος του έπρεπε να δώσει πλήρη ισχύ στη λειτουργία του κινητήρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποσπαστεί το δίφυλλο στροφείο με τις έλικες, πέρασε πάνω από τους δύο πιλότους και «καρφώθηκε» στο έδαφος μερικά μέτρα πιο πέρα, χωρίς να τραυματίσει κανέναν. Οι δύο δοκιμαστές χάρη στην εμπειρία τους  κατάφεραν και προσγείωσαν το ελικόπτερό τους στο έδαφος, χωρίς ντραυματισμούς.