Αυγά, το καλύτερο πρωινό που συστήνεται για τα παιδιά

Ομάδα Αμερικανών ερευνητών αποκάλυψε πως τα αυγά είναι το πιο ολοκληρωμένο πρωινό που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά. Και μιας και οι μέρες το απαιτούν, μήπως να καθιερώσουμε τα αυγά για πρωινό;

Η έρευνα έγινε από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και μελέτησε προσεκτικά 40 παιδιά στα οποία και έδωσε για 3 εβδομάδες τρία διαφορετικά πρωινά. Ένα με αυγά, ένα με δημητριακά και ένα με βρώμη.

Αυτό που ζητήθηκε από τα παιδιά ήταν να τρώνε κάθε μέρα όλο το πρωινό τους και στη συνέχεια, να παίξουν με τους ερευνητές πριν φάνε το μεσημεριανό τους, όπου θα έτρωγαν μόνο όσο ήθελαν.

Κατά τη διάρκεια της ημέρα, οι ερευνητές τα ρωτούσαν αν πεινούσαν και πόσο φαγητό θα κατανάλωναν αυτή τη στιγμή, με σκοπό να καταλάβουν κατά πόσο νιώθουν χορτάτα ή όχι.

Τι έδειξε η έρευνα

Στο τέλος των 3 εβδομάδων, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα παιδιά που έτρωγαν αυγά στο πρωινό τους, ήταν πιο χορτάτα μέσα στην ημέρα και στη συνέχεια κατανάλωναν περίπου 70 θερμίδες λιγότερες από το κανονικό.

Μπορεί οι 70 θερμίδες να αντιστοιχούν σε ένα σοκολατένιο κουλουράκι αλλά σύμφωνα με τους μελετητές δεν είναι μια αμελητέα ποσότητα καθώς μπορεί με καθημερινή κατανάλωση να οδηγήσει ένα παιδί στην παχυσαρκία.

 

Ωστόσο, παρόλο που τα αυγά στο πρωινό ώθησαν τα παιδιά να φάνε λιγότερο στο μεσημεριανό τους, αυτό δεν θα εμπόδισε να φάνε κανονικά ή και περισσότερο μετά το μεσημέρι.