Αυγενάκης: «Αντί για φιέστες ας προκηρύξει εκλογές ο Τσίπρας»

«Η Κυβέρνηση σέρνεται σε νέφος τοξικότητας, καχυποψίας και κατάθλιψης. Το μόνο το οποίο μένει στον κ. Τσίπρα να κάνει, είναι στις 20 Αυγούστου, αντί να στήσει φιέστες, να προκηρύξει εκλογές».

Τάδε έφη Λευτέρης Αυγενάκης στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΘΕΜΑ 104,6, με τον βουλευτή της ΝΔ να «επιτίθεται» κατά της Κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

«Ο κ. Τσίπρας έχει υψώσει ένα απροσπέλαστο τείχος ανάμεσα την Κυβέρνηση και τους πολίτες πίσω από το οποίο κρύβεται ο ίδιος και όλοι του οι υπουργοί. Κρύβονται από τον λαό και από τις βαριές ευθύνες που φέρουν.

Αντί να κυβερνούν στήνουν παραστάσεις, όπως η θλιβερή επικοινωνιακή φιέστα στο Λαύριο, 30 χιλιόμετρα από το Μάτι, όπου είδαμε χαμόγελα και χαριεντίσματα. Είναι ντροπή, είναι θλιβερό το θέαμα που παρουσιάζουν, για ακόμα μια φορά.

Και μέσα σε όλες αυτές τις θλιβερές παραστάσεις της Κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός προέβη αφηρημένα στην ανάληψη πολιτικής ευθύνης, λέγοντας ουσιαστικά πως «αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη, αλλά φταίνε οι άλλοι».

Αντί να σκύψουν το κεφάλι, να συναισθανθούν αυτό το οποίο έγινε, κουνάνε και το δάκτυλο. Κοιτάνε πως να επιρρίψουν τις ευθύνες τους σε άλλους, ακόμη και στους ίδιους τους νεκρούς, λέγοντας πως «όλα αυτά είναι παθογένειες 40 ετών», άρα εμείς δεν φταίμε για τίποτα.

Χρειάστηκε η κατακραυγή της κοινής γνώμης προκειμένου ο κ. Τσίπρας να προβεί στην αντικατάσταση κάποιων υπηρεσιακών στελεχών, που σίγουρα έχουν ευθύνες γι’ αυτήν την τραγωδία. Αλλά και αυτό έγινε με κομματικά κριτήρια, προς εξυπηρέτηση του συμφέροντος των ημετέρων και όχι των πολιτών.

Ζητάμε εκλογές γιατί κάθε μέρα που περνά η ζωή των πολιτών γίνεται χειρότερη. Νέα μέτρα, νέες περικοπές, παντελής έλλειψη πρόνοιας και προστασίας. Η χώρα δεν περιμένει τίποτα πια από τον κύριο Τσίπρα. Απολύτως τίποτα. Ούτε από τον κ. Τσίπρα, ούτε από τους Υπουργούς του».